Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Litvínovskou sérii zastavila v prodloužení Sparta

Litvínov - Hokejisté Litvínova po sérii pěti vítězství prohráli, když ve 23. kole extraligy podlehli Spartě 2:3 v prodloužení. Domácí vedli, ale pak sami dotahovali díky druhé trefě Robina Hanzla. V prodloužení ovšem rozhodl hostující Marek Hovorka.

Litvínov - Sparta
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Úvod utkání byl opatrný z obou stran. Brankáři se zahřáli až ve druhé polovině první třetiny. V deváté minutě v první vážnější šanci střílel z pravého křídla Hanzl, ale Neuvirth spolehlivě zakročil lapačkou. O pár vteřin později se před hostujícím brankářem zčistajasna zjevil obránce Charousek, ale slabou bekhendovou střelou neuspěl. Další šanci Severočechů si vytvořila dvojice Lukeš - Hübl, ale prvně jmenovaný byl před zakončením do prázdné branky zahákován, k velké nevoli domácích fanoušků však píšťalka rozhodčích nezazněla. Ve 12. minutě se poprvé zapotil i Francouz.

Ton se skvěle zbavil dvou bránících hráčů, ovšem domácí brankář si s jeho pokusem poradil. Krátce po začátku druhé části se Verva ujala vedení, když po pěkné kombinaci druhé formace skóroval do odkryté branky Hanzl. Z vedení se ale domácí dlouho neradovali, už 27 vteřin vyrovnal Pacovský, jenž zužitkoval nezištnou přihrávku Tona. Sparťanům narostla po vyrovnávací brance křídla, u všech puků byli dříve a domácí si nevěděli rady. Hosté převahu potvrdili i střelecky, když 86 sekund před druhou přestávkou využil kanonýr Ton dvojnásobnou přesilovou hru a střelou od modré prostřelil Francouze.

Ve 45. minutě mohla Sparta zvýšit skóre, když ujeli Rachůnek se Sekáčem, ale Sekáčův pokus skončil na brankové konstrukci. A tak se radovali na druhé straně Severočeši. Hanzl pohotově doklepl puk po Trávníčkově střele a vstítil dnes svůj druhý gól. Poté ale opět úřadovali Pražané; Vallin našel Hlinku, tomu ale střela bez přípravy nesedla a puk skončil mimo tři tyče domácího brankáře.

V 52. minutě měl obrovskou příležitost Ton, ale Francouz se štěstím kotouč lapil. Litvínov si na závěr třetí části zahrál početní výhodu, jenže nikdo z trojice Posmyk, Hübl, Majdan Neuvirtha nepřekonal a duel i proto dospěl do prodloužení. V jeho úvodu měl rozhodující trefu na holi opět Ton, ale znovu selhal. V 64. minutě už se ale Sparta dočkala, když po pěkné souhře skóroval Hovorka a hosté si tak připsali bonusový druhý bod.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 2:3 v prodloužení (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Hanzl (Martynek, Trávníček), 48. Hanzl (Trávníček) - 23. Pacovský (P. Ton, Krstev), 39. P. Ton (Sičák), 64. Hovorka (Sičák, I. Rachůnek). Rozhodčí: Šindler, Svoboda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 5 152.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kousalík, Stříteský, Zeman, Charousek, Martinka, Gula, Brejčák - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Martin Frolík, J. Černý, R. Pšurný - Kubinčák, Rapáč, Sklenička. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Sparta: Neuvirth - Sičák, Milam, Gřegořek, Krstev, Vallin, Philipp - Hovorka, Broš, Tenkrát - P. Ton, J. Hlinka, Pacovský - Sekáč, Přibyl, I. Rachůnek - Jánský, Foster, Bahenský. Trenéři: Jandač a Votruba.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Sparta přijela do Litvínova výborně připravená. K ničemu jsme se nedostali a měli jsme málo střel. Hosté dobře bránili a čekali na brejky, které také v zápase měli. Po druhé třetině jsme bod chtěli, což máme, takže jsme relativně spokojeni. Jsme rádi, že končí série čtyř zápasů obden a teď si chvilku odpočineme a připravíme se na další utkání."

Josef Jandač (Sparta): "Hráli jsme dneska docela dobře. Odvážíme si dva body, před zápasem bychom to brali, ale po průběhu utkání jsme mohli mít i tři. První třetina byla vyrovnaná. Ve druhé jsme byli lepší, dostali jsme se do vedení, ale ve třetí třetině jsme udělali hloupou chybu, kterou soupeř potrestal. V závěru jsme byli rádi, když jsme utkání dovedli do prodloužení. V prodloužení jsme sehráli špatně přesilovku čtyři na tři, ale poté jsme naštěstí vsítili gól a rozhodli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články