Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Litvínov ztratil v Plzni, v čele tak zůstal Třinec. Sparta veze výhru z Hradce

Praha - Třinečtí Oceláři si upevnili vedení v hokejové extralize. V 28. kole i díky dvěma gólům Martina Adamského porazili Olomouc 5:1 a v čele mají tříbodový náskok před Litvínovem, který prohrál 5:6 v prodloužení na ledě Plzně. Severočeši ale ve druhé třetině prohrávali již 1:5. O tři branky domácích, včetně trefy v prodloužení, se postaral Ján Sýkora. Třetí je nadále Sparta, která vyhrála 3:2 v prodloužení na ledě Hradce Králové. Čtvrtá Kometa Brno doma přehrála Zlín 2:0 a ukončila tak minisérii dvou výher mistra. Sérii šesti venkovních porážek ukončily Pardubice, které uspěly 4:2 na ledě Mladé Boleslavi.

Marek Ďaloga ze Sparty a Lukáš Vantuch z Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Třinec - Olomouc 5:1

Oceláři si výhrou pojistili první místo v extraligové tabulce. Dvěma góly a asistencí se na výhře podílel útočník Martin Adamský. Domácí třikrát udeřili v přesilových hrách a nadělili hlavnímu kouči Jiřímu Kalousovi dárek k jeho sobotním padesátinám. Olomouc po třech výhrách v řadě nebodovala.

Report a ohlasy

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Olomouc

Karlovy Vary - Vítkovice 2:0

Jeden gól dal, na ten druhý nesobecky přihrál. Radek Duda byl jednou ze dvou hlavních hvězd utkání, v němž Karlovy Vary poprvé v sezoně porazily Vítkovice, a to v poměru 2:0. Tou druhou byl gólman Vladislav Habal, jenž poprvé v extralize udržel čisté konto. Ostravané kvůli porážce přišli o sérii tří vítězství v řadě.

Report a ohlasy

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Vítkovice

Plzeň - Litvínov 6:5 PP

Domácí díky čtyřem přeskokovým trefám mířili za tříbodovou výhrou, ale bojovní hosté se nevzdali a třemi góly ve třetí části srovnali. V nastaveném čase dokonal svůj hattrick Ján Sýkora a zajistil domácím alespoň dva body. Plzeň porazila Severočechy poprvé v sezoně.

Report a ohlasy

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

Brno - Zlín 2:0

I třetí repríza posledního finále extraligy vyzněla pozitivně pro hokejisty Brna. O branky se postarali Michal Kempný a Petr Ton. Tahounem Brňanů byl kromě prvního útoku brankář Marek Čiliak, který podruhé v tomto ročníku vychytal čisté konto. Zlín nedokázal navázat na dvě poslední domácí tříbodová vítězství.

Report a ohlasy

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Zlín

Hradec Králové - Sparta 2:3 PP

Pražané po gólech Buchteleho a Pecha vedli po dvou třetinách bez inkasovaného gólu, ale na začátku třetího dějství domácí vyrovnali trefami Metrla a Slováka za jedinou minutu. V prodloužení rozhodl třetím vítězným gólem sezony Jaroslav Hlinka.

Report a ohlasy

Mladá Boleslav - Pardubice 2:4

Středočechům stejně jako v pátečním utkání ve Zlíně nestačilo k bodům vedení 2:0. Pardubice venku zvítězily po šesti prohrách poprvé od 13. kola, kdy uspěly v Litvínově. Dvěma góly se na výhře Východočechů podílel Petr Sýkora.

Report a ohlasy

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice

Utkání Slavia - Liberec se dohrává 2. ledna 2015.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy