Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov vyhrává bez gólů, i se Zlínem musely rozhodnout až nájezdy

Litvínov - Hokejisté Litvínova zdolali v 27. kole extraligy Zlín 1:0 po samostatných nájezdech a vyhráli pošesté za sebou. V páté sérii rozstřelu rozhodl Robin Hanzl. Severočeši tak vyhráli po bezbrankovém zápase shodným výsledkem jako v neděli nad Slavií. Zápas sledovala nejnižší návštěva této sezony extraligy - 1 868 diváků.

Litvínov - Zlín
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Oba brankáři, domácí Francouz i hostující Horčička, si připsali první zákrok již v první minutě, ale Balaštík ani na druhé straně Martynek neuspěli. Ve třetí minutě si Melenovský vybruslil až před branku, ale Francouz utěsnil skulinku u své tyčky. Domácí mohl poslat do vedení Hübl, ale ani nadvakrát Horčičku nepřekonal. V další šanci se ocitl Gerhát, ale opět ztroskotal na zlínském brankáři.

V sedmé minutě střílel z mezikruží Jánský, ale vysoko přestřelil. Poté byl sám před Horčičkou Gerhát, ale puk nedokázal tečovat za jeho záda. V závěru úvodní části se ke slovu dostali i hosté, ale ze závaru před domácí brankou nic vytěžit nedokázali. Když nezužitkoval ani své sólo Kubiš, šlo se do kabin za bezbrankového stavu. Prostřední třetina příliš hokejové krásy nepřinesla. Největší šanci měl v 24. minutě Piroš, který ale od modré čáry trefil pouze horní tyč.

O deset minut později zůstal mezi kruhy úplně osamocený Jurčík, ale vůbec netrefil branku. O vzruch před poloprázdnými tribunami se postaral v závěru třetiny svým ukázkovým bodyčekem Zeman, který poslal na lopatky Holíka. Třetí část patřila Severočechům. Ve 44. minutě nejprve střílel Hübl, poté Ručinský bekhendem zakončoval, ale Horčička byl bezchybný. Na druhé straně se řítil podruhé v zápase na Francouze Kubiš, ale ani nadvakrát skórovat nedokázal.

Následovala pěkná kombinační akce druhé litvínovské formace, kdy puk putoval po ose Hanzl, Trávníček a zakončoval Martynek, jenže opět trefil dobře připraveného zlínského brankáře. Domácí v závěru utkání hráli skoro šest minut přesilovou hru, ale branky se nedočkali. Gól nepadl ani v prodloužení a rozhodnout musely nájezdy. V páté sérii zápas rozuzlil Hanzl.

HC Verva Litvínov - PSG Zlín 1:0 po sam. nájezdech

Branka: Rozhodující sam. nájezd Hanzl. Rozhodčí: Šindler, Wagner - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:9, navíc Čajánek (Zlín) 10 min. Diváci: 1 868.

Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Šlégr, Posmyk, Chaloupka - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Hanzl, Trávníček - Majdan, Piroš, Gerhát - Písařík, Jurčík, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Zlín: Horčička - Marušák, Urbanec, Zámorský, Řezníček, Tesařík, O. Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, F. Čech - Honejsek, Čajánek, Köhler - Melenovský, Fořt, P. Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Miloslav Hořava (Litvínov): "Hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů u nás v extralize. Měli jsme ze soupeře veliký respekt. Je neobvyklé hrát dva zápasy po sobě doma 0:0, ale my jsme rádi za každý bod. Mužstvo body chce sbírat a my jsme jedině rádi. Pokud to takto bude pokračovat, bude to v pořádku."

Juraj Jurík (Zlín): "Utkání bylo hodně vyrovnané. Tomu také odpovídá výsledek. Domácí působili živějším dojmem. Hráli jsme dobře z obrany a snažili se chodit do protiútoků. Bohužel to zůstalo 0:0. V nájezdech byl Litvínov zručnější. Za bod jsme rádi a z tripu se nám pojede domů dobře."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články