Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Litvínov vyhrál ve Varech, domácí se nezmohli na branku

Karlovy Vary – Hokejisté Litvínova vyhráli ve 40. kole extraligy na ledě Karlových Varů 2:0 a mírně tak snížili náskok vedoucího Třince. Verva aktuálně na druhém místě tabulky ztrácí na Oceláře, kteří neuspěli v Pardubicích, jedenáct bodů. Na výhře Litvínova se šestým čistým kontem v sezoně podílel brankář Pavel Francouz.

První třetinu jasně ovládli hokejisté Litvínova, ale mezi tři tyče nezamířil ani jeden ze střelců Vervy. Domácí hráči se dostávali z vlastního pásma jen sporadicky a Francouz v brance hostí mnoho práce neměl. Největší možnost měl v úvodních dvaceti minutách Trávníček. Po jeho akci skončil kotouč na tyči Závorkovy branky.

Do lázeňské metropole přijela stovka příznivců Litvínova a ta se mohla radovat ve 30. minutě. Formace s navrátilcem do reprezentace Ručinským a Petružálkem zavařila domácím obráncům a při jejich dezorientaci trestala. Úvodní branku zápasu zařídil nejstarší hráč utkání. O minutu později už mohli vést hosté o dvě branky.

Akci dva na jednoho zakončoval Martynek, ale jeho ránu z první vytěsnil pohotový brankář domácích Závorka betonem. Karlovy Vary se před Francouze dostávaly jen ojediněle. Brankář hostů měl práci jen při početní výhodě domácího celku. Energie zkusila v úvodu třetího dějství zahrozit, ale narážela na výborného Francouze.

Ten si poradil s ošemetnou situací ve 41. minutě v početní výhodě domácích i s možností Micky o dvě minuty později. Tříbodový zisk hostů potvrdil ve 49. minutě nejproduktivnější hráč soutěže Hübl, který dorazil do prázdné branky Lukešovu střelu. V dalších minutách si již hosté vítězství pozornou hrou pohlídali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Litvínov

HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Ručinský (Petružálek), 49. Hübl (Lukeš, Šrámek). Rozhodčí: Koch (Švýc.), Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4 094.

Karlovy Vary: Závorka - Sičák, Harant, Redlihs, J. Tomeček, Bičánek, Šmach, Deyl - Duda, R. Hruška, V. Tomeček - Vachovec, Balán, D. Hruška - Micka, Skuhravý, Koblasa - Flek, J. Kverka ml., Gorčík. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Štindl, Frolo - Šrámek, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Majdan, Písařík, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Jaromír Kverka (Karlovy Vary): "Proti takovému soupeři hrajícímu v pohodě nahoře v tabulce bychom museli podat nadstandardní výkon, abychom uspěli. To se nám dnes nepovedlo. Tahali jsme za kratší konec a nevytvářeli jsme si šance. Bohužel nejsme schopni střílet góly, je to naše bolest a vinou toho prohráváme zápasy."

Miloslav Hořava (Litvínov): "Věděli jsme, že Karlovy Vary jsou jedno z nejlepších mužstev v domácím prostředí. Přijeli jsme s respektem a pečlivě jsme se na ně připravili. Zápas byl vyrovnaný, my jsme měli více štěstí v koncovce. Za tři získané body jsme rádi."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články