Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Litvínov vyhrál i podruhé doma s nulou, Hradec se dál trápí

Litvínov - Hradec Králové ani potřetí v sezoně nebodoval, když v Litvínově prohrál 0:3. Domácí potvrdili nedělní výhru nad Libercem a ani podruhé doma neinkasovali. Severočeši rozhodli třemi góly v posledních osmi minutách, druhou nulu za sebou vychytal díky 26 úspěšným zákrokům Michael Petrásek.

Utkání Litvínov - Hradec Králové
zdroj: twitter.com/hcverva

"Obměnil se tým, je tu deset nových hráčů, chvilku potrvá, než si to sedne. Nechodíme se sklopenou hlavou. Když to nevyšlo dnes, vyjde to příště nebo v pátém kole, nesmíme panikařit," řekl hradecký útočník Rudolf Červený.

První šanci v utkání měl hostující útočník Červený, který tečoval Koukalovu nabídku, Petrásek ale stál u tyčky a letící puk ukryl do lapačky. Na druhé straně vypálil dvakrát od modré čáry Gula, ani jeden jeho pokus však Sedláčka neohrozil.

V osmé minutě vypálil od modré čáry Kubát, Sedláček se štěstím zasáhl a našel kotouč mezi betony. Poté se vyznamenal domácí brankář: Pláněk zacílil do horního růžku, ale Petrásek výtečně zasáhl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Hradec Králové

V úvodu druhé části ujel Červený, jenže ani tváří v tvář Petráskovi neuspěl - strážce domácí branky se natáhl na brankové čáře a vykopl puk levým betonem. Poté měli herní převahu Severočeši, ale k vedoucí brance jejich snaha nevedla.

Na další šanci diváci čekali až do 34. minuty, Jarůšek při ní jedovatou střelou švihem prověřil Petráska. Na druhé straně se puk šťastně odrazil ke Gerhátovi, ten ale z ostrého úhlu trefil pouze připraveného Sedláčka.

Do závěrečné třetiny vstoupili lépe domácí. Lukeš střelou z mezikruží těsně minul tyčku Sedláčkovy branky a následnou bombu Skleničky hostující brankář chytil.

Úvodní a zároveň i vítěznou branku si připsal v 53. minutě při přesilovce norský obránce Sörvik, který od modré čáry propálil nezadržitelně vše, co mu stálo v cestě. "Branka v přesilové hře nám pomohla, poté se to už uklidnilo. Kdybych se na konci nenechal vyloučit, tak bychom utkání dohráli více v klidu," uvedl Černý, který si připsal v utkání gól a asistenci.

Hosté se pak odhodlali dvě minuty před koncem ke hře bez brankáře, ta se jim ale hrubě nepovedla. V 59. minutě totiž domácí dvakrát skórovali. Nejprve se trefil Černý a za 44 vteřin - rovněž do prázdné branky - kapitán Trávníček. Hosté tak opět o něco prohloubili svou herní i výsledkovou krizi.

Naopak Litvínov i podruhé doma zvítězil a Petrásek si opět připsal čisté konto. "Mám radost, je to úplně super. Chytá se mi super už od přípravných zápasů. Franta Lukeš mi říkal, že nula stojí tři tisíce. Půjdu ale nahoru za vedením, kvůli prémiím, aby se to srovnalo," smál se spokojený litvínovský brankář.

HC Litvínov - Hradec Králové 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 52. Sörvik (J. Černý), 58. J. Černý (F. Lukeš), 59. Trávníček (Nicholls). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Brejcha, Frodl. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 4485.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Dietz, Gula, Kubát, Z. Sklenička, Baránek, L. Doudera - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - Nicholls, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Hradec Králové: J. Sedláček - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandič - Köhler, Džerinš, Šimánek - Jarůšek, Koukal, Červený - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Vopelka - J. Dvořák, Zigo, Miškář. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Darek Stránský (Litvínov): "Očekávali jsme, že přijede soupeř s taktikou zlomit špatné výsledky. Věděli jsme, že Hradec bude chtít vyhrát. Zlepšenou defenzivu, která nám v Plzni nevyšla a s Libercem už byla lepší, jsme dnes potvrdili. Šancí nebylo na obou stranách mnoho. Bylo to vyrovnané utkání. Nám se podařilo rozhodnout v přesilové hře. V závěru jsme ubránili dlouhé oslabení. Výborně nám zachytal brankář Petrásek."

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Do Litvínova jsme jeli s pokorou, chtěli jsme to tady zlomit a nastartovat sezonu. Do utkání jsme vstoupili dobře, podali jsme lepší výkon než doma s Brnem, bojovnější, soudržnější. Bohužel naše střelecká nemohoucnost rozhoduje o zápasech. Nefungují nám přesilové hry. Zápas byl vyrovnaný, o výsledku rozhodla jedna přesilová hra."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články