Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Litvínov vstřelil doma jediný gól a prohrál se Zlínem

Litvínov - Hokejisté Zlína vyhráli ve 4. kole extraligy na ledě Litvínova 2:1 a připsali si třetí plný bodový zisk ze čtyř utkání. Litvínov vyšel naprázdno po předchozích dvou vítězstvích. O úspěch hostů se postarali brankami Jaroslav Balaštík a Bedřich Köhler, za Vervu jen snížil ve 47. minutě Juraj Majdan.

Utkání Litvínov - Zlín
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Hned po 20 vteřinách Balaštík bekhendem prověřil Francouze a následně najel do brankáře, což šel trestat Posmyk. Na druhé straně prověřil Sedláčka ranou švihem Lukeš. Zlín se dostal do vedení v osmé minutě, když dvě vteřiny před koncem Kousalíkova trestu Balaštík u úhlu překonal Francouze. Domácí mohli vyrovnat před koncem úvodní části, ale po Kubinčákově přihrávce nepřekonal Sedláčka Baláž.

V druhé části nejdříve při dalším Kousalíkově trestu trefil Honejsek levou tyč. V 25. minutě Majdan předal puk do jízdy Hüblovi, ten udělal ukázkový blafák do bekhendu, ale Sedláček se vyznamenal výtečným zákrokem levým betonem. Domácí šance nevyužili a ve 34. minutě udeřili opět hosté. Leška vyhrál buly, posunul puk Köhlerovi, který se z mezikruží nemýlil. Poté se ještě šikovně prodral z rohu kluziště až před branku Okál, ale Francouz skvěle zakročil. Do závěrečné části vstoupila Verva aktivně, ale opět šance neproměnila.

Na druhé straně Okál v samostatném úniku na Francouze také nevyzrál. Ve 44. minutě napřáhl na modré Stříteský, ale jeho ránu zastavila levá tyčka hostující branky. Další šanci měl Hübl, který byl úplně sám před Sedláčkem, ten ho ale skvěle vychytal. Litvínov se přeci jen dočkal snížení. Ve 47. minutě se trefil Majdan a dal tak domácím ještě naději na zvrat. Poté se šikovně protáhl mezi hostujícími obránci Kubinčák, ale Sedláček byl opět připraven. Zlín už těsnou výhru ubránil i v závěrečné power play.

HC Verva Litvínov - PSG Zlín 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 47. Majdan (Lukeš, Hübl) - 8. Balaštík (Leška, Linhart), 34. Köhler (Leška). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 3 895.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, K. Černý, Kousalík, Jareš, Gula - Majdan, Hübl, Lukeš - J. Černý, Hanzl, Frolík - Kubinčák, Baláž, Trávníček - Martynek, Rapáč, Gerhát - od 35. navíc R. Pšurný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík, od 50. navíc Horák - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Věděli jsme, že Zlín hraje dobře z obrany. My jsme navíc prvních deset minut utkání nehráli vůbec dobře a ještě k tomu jsme dostali smolný gól z rohu. Poté jsme se zvedli, ale položil nás gól hned po buly. Promíchali jsme sestavu, takže hra se trochu zlepšila, ale na obrat to již nestačilo. Musíme proto v úterý nechat na ledě všechno a získat tři body."

Juraj Jurík (Zlín): "V první třetině jsme dali náhodný gól, který nám pomohl. Druhá třetina se pro nás nevyvíjela dobře, domácí hodně přidali a my jsme neinkasovali pouze díky Sedláčkovi. Třetí třetina kopírovala tu druhou, domácí se tlačili do útoku a my jsme se snažili hrát ze zabezpečené obrany, což se nám až na jeden inkasovaný gól podařilo. Jsme rádi za vítězství a tři body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články