Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Litvínov veze první body zvenku, v nájezdech uspěl na ledě Hradce Králové

Ani náskok 3:0 nestačil Hradci Králové, aby udržel svou úspěšnou sérii, při níž neztratil sedmkrát za sebou jediný bod. Na velký obrat Litvínova sice dokázal reagovat Koukal, Východočeši ale nakonec prohráli doma s Litvínovem 4:5 po nájezdech. Chemici zůstávají poslední, po černé sérii devíti porážek ale počtvrté za sebou bodovali, navíc vůbec poprvé venku.

Utkání Hradec Králové - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Domácí šli do utkání jako jasný favorit. Po úspěšném tažení atakují špici extraligy a dostali se v porovnání se vstupem do nového ročníku do pohody, zatímco Litvínov se trápil.

Také to bylo vidět hned od začátku. Už ve druhé minutě se prosadil královéhradecký útočník Jarůšek, který v klidu dorazil Látalovu střelu. Branka určila další vývoj, Hradec byl v první třetině i na začátku druhé části lepší.

Ve druhém dějství navíc přidal další dva góly. Ve 24. minutě využil dobrého Látalova napadání Dragoun a z otočky pokořil podruhé Petráska. O šest minut později se navíc prosadil mladík Vopelka, k němuž se odrazil puk po závaru a útočník neměl problém poslat ho do odkryté brány.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Litvínov

V tu chvíli se zdálo, že Hradec dál pojede na vítězné vlně. Jenže situace se změnila ještě během druhé třetiny. Litvínov totiž nastřílel za osm minut tři branky, což bylo víc, než inkasovali Východočeši za posledních pět utkání dohromady.

Soupeř překonal Rybára třikrát z bezprostřední blízkosti. Ve 30. minutě se puk odrazil od kalhot kapitána Trávníčka do sítě. Poté Litvínov uspěl v přesilovce. Jánský těsně před Rybárem tečoval Lukešovu střelu a podle statistik nejlepší gólman extraligy nemohl zasáhnout.

Vyrovnání přišlo dvě minuty před koncem třetiny: Vandas velmi drze najel z pravé strany před bránu, jeho střelu ještě Rybár zastavil, jenže puk si našel Gerhát a slovenský brankář neměl šanci.

Ve třetí třetině se Litvínovu podařilo dokonat skvělý obrat. A Verva znovu skórovala z předbrankového prostoru. Ve 46. minutě vystřelil šikovně Gula od modré čáry, Jánský si našel vyražený puk a skóroval.

Hradec však pohromu odvrátil. V 50. minutě vyvrcholil tlak domácích, puk se po závaru u pravé tyče dostal ke zkušenému Koukalovi, jenž se trefil pod horní tyč.

Od té chvíle začala mužstva hrát opatrněji, i proto zápas dospěl do prodloužení. V něm branka nepadla, vítěze proto musely určit samostatné nájezdy. Ty rozhodl symbolicky Brian Ihnacak, který v Hradci v předloňské sezoně působil.

"Ani v první třetině jsme nehráli tak dobrý hokej jako v minulých zápasech. Přesto se zdálo, že je to jasný zápas. V české lize obecně nebývají takové obraty, týmy, co vedou, dokáží výsledek ubránit. Ztráta vedení nás mrzí, ale já osobně nehodnotím jako důležité, že jsme ztratili sérii. Těžko budeme do konce ligy pořád vyhrávat. Je lepší udělat pět vítězství a pak jednou prohrát než vyhrát deset zápasů za sebou a potom mít naopak delší neúspěšnou sérii," řekl domácí bek Dominik Graňák.

Hradec Králové - HC Litvínov 4:5 po nájezdech (1:0, 2:3, 1:1 - 0:0)

Branka a nahrávky: 2. Jarůšek (M. Látal, Cibulskis), 24. Dragoun, 30. Vopelka (Pláněk, Dragoun), 50. Koukal (Červený, Rosandič) - 30. Trávníček (K. Pilař, L. Doudera), 37. Jánský (F. Lukeš, Sörvik), 38. Gerhát (Vandas, Trávníček), 46. Jánský (Gula, V. Hübl), rozhodující sam. nájezd Ihnacak. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hradil - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Köhler (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5501.

Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, Rosandič, Graňák, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Cingel - Vopelka, Koukal, Červený - Jarůšek, Miškář, M. Látal. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, Dietz, K. Pilař, Baránek, L. Doudera - Jánský, V. Hübl, F. Lukeš - M. Hanzl, Ihnacak, J. Černý - Vandas, Gerhát, Trávníček - Jurčík, J. Šimeček, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Neodehráli jsme dobrý zápas. Vidím to tak, že Litvínov měl lepší pohyb už v první třetině a my jsme z minima vytěžili maximum. Pak jsme si řekli v kabině, že to nestačí, že musíme přidat. Neudělali jsme to, přesto jsme se poměrně snadno dostali k vedení 3:0. Možná nás to ukolébalo, sešup byl pak o to rychlejší. Litvínov dokázal přetočit skóre. Pak jsme to rvali ze všech sil, nechtěli jsme prohrát a sáhli jsme si na bod. Penalty líp realizoval Litvínov, proto si veze zaslouženě domů dva body. Vzhledem k výkonu jsme rádi za bod."

Darek Stránský (Litvínov): "Tentokrát hodnocení přetočím v čase. Když svítil na tabuli stav 3:0 pro domácí, tak to s námi nevypadalo dobře. Domácí byli v pohodě a naše situace byla špatná. Jenže pak jsme dali gól a poměrně rychle druhý. Stav se měnil v náš prospěch, my jsme byli agresivní a nepříjemní. Poprvé v sezoně jsme dali čtyři góly, ale s respektem k soupeři musím říct, že oni včas zabrali a zasloužili si vyrovnání. V nájezdech jsme byli šťastnější, proto jedeme domů spokojení."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články