Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Litvínov v prodloužení vydřel postup nad Vídní

Vídeň - Hokejisté Litvínova postoupili do osmifinále hokejové Ligy mistrů, přestože si s Vídní v základní hrací době připsali první porážku v soutěži. O úspěšnějším z dvojice za stavu 1:2 v součtu s prvním duelem rozhodlo prodloužení, v němž se v čase 64:45 prosadil útočník František Lukeš.

Slavící hokejisté Litvínova
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Úřadující český mistr, který neodstartoval nejlépe nový extraligový ročník, šel do zápasu s jednobrankovým vedením v zádech, když v rakouské metropoli vyhrál 4:3. A ještě více ho mohl v první třetině přiblížit postupu v oslabení Hořava, jenže únik ke gólu nedotáhl. Dzieduszycki na druhé straně rozezvučel tyč za zády brankáře Horáka.

Druhou třetinu rozkouskovala častá vyloučení, i po ní byl ale bezbrankový stav. A poté, co hosté zkraje třetí části přečkali bez úhony další oslabení, sami v přesilovce udeřili zásluhou Rottera, jenž byl na konci povedené kombinace. Odpověď ale přišla už za 72 vteřin - rovněž v početní výhodě vyrovnal tečující Jánský.

Po náznaku roztržky se situace pro Severočechy opět zamotala, když jim v 51. minutě ujel při oslabení Whitmore a vrátil hostům vedení. Gólman Kickert se pak několikrát vyznamenal, ale součet skóre z obou zápasů 5:5 se nezměnil a přinesl prodloužení. To ukončil povedenou ranou Lukeš. Soupeřem Litvínova v dalším kole bude švédská Frölunda, která dohnala ztrátu po týden staré porážce v Ingolstadtu 2:4. Vyhrála v základní hrací době 3:1 a v 67. minutě prodloužení zajistil týmu z Göteborgu postup Ryan Lasch. 

HC Verva Litvínov - Vídeň Capitals 2:2 v prodloužení (0:0, 0:0, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 47. Jánský (Pavlík), 65. Lukeš (Hübl) - 46. Rotter (Sharp), 51. Whitmore (Dzieduszycki, Milam). Rozhodčí: Vinnerborg (Švéd.), Fraňo - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2084. První zápas: 4:3, postoupil Litvínov.

Litvínov: Horák - Kubát, Chaloupka, Z. Sklenička, F. Pavlík, T. Pavelka, Frolo, Kokeš, Gula - Lukeš, Hübl, Martynek - Trávníček, R. Hanzl, Jánský - M. Hořava, Piroš, I. Řehoř - Jurčík, Smolka, Písařík. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Vídeň: Kickert - Fraser, Lakos, Milam, Iberer, Milam, Pretnar, Klimbacher, Peter - Dzieduszycki, Whitmore, McLean - Gamache, Sharp, Rotter - Fischer, Nödl, Bois - Grosslercher, Schiechl, Hartl - Nissner. Trenér: Boni.

Radim Rulík (Litvínov): "Z naší strany to byl vydřený zápas. Jsme rádi, že se nám podařilo postoupit, ale výkon nebyl ideální. Neměli jsme potřebnou energii, proto jsme se s nimi tahali celé utkání."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články