Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov udržel vítěznou sérii, přišel ale o první místo

Litvínov - Hokejisté Litvínova udrželi i v 9. kole extraligy neporazitelnost. Přestože doma porazili Olomouc 3:1, přišli o vedení v tabulce. Přeskočil je totiž Třinec, který má lepší skóre. Na výhře Vervy se dvěma góly a asistencí podílel Rostislav Martynek.

Utkání Litvínov - Olomoouc
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Severočeši nastoupili bez zraněných Ručinského a Jánského, už po dvaceti sekundách se ale mohli dostat do vedení. Lukeš vystřelil z otočky, Vošvrda puk vyrazil pouze na Hüblovu hůl, ten ale zblízka poslal puk těsně vedle pravé tyčky. Další šance neproměnili Šrámek a Pavelka, v osmé minutě se už domácí dočkali. Hostující obránce natlačil Gerháta na svého brankáře, ten nemohl chytat, čehož využil Martynek a bez problémů skóroval.

První olomouckou příležitost měl na hokejce Diviš, který prověřil Francouze ranou z pravé strany, domácí brankář ale ukryl puk v lapačce. V další šanci hostí byl Rác, ale opět s přehledem zakročil domácí brankář.

V úvodu druhé části byl ve své druhé šanci Šrámek, ale ani napodruhé se prosadit nedokázal. Jeho střela šla těsně vedle. V 25. minutě ujela v oslabení dvojice Hübl - Lukeš a jejich zakončení zastavil Paterův faul. Hübl tak dostal výhodu trestného střílení, které ovšem neproměnil.

V polovině utkání se tak prosadili hosté. O vyrovnání se postaral bekhendovým blafákem Marosz. Severočeši ale i nadále hráli aktivně a v 33. minutě šli opět do vedení, když využili početní výhodu. Martynek dorazil do branky Kubátovu střelu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Olomouc

Do třetí části nenastoupil Lukeš a domácí tak přišli o dalšího klíčového útočníka. V 45. minutě měl Zuzin obrovskou šanci vyrovnat, ale Francouz se bleskurychle přesunul a výtečně zasáhl. Domácí byli pod tlakem, ale hostům se tentokráte nedařilo v koncovce. Francouze nepřekonali Laš ani Hrňa. V 54. minutě přišli domácí o dalšího forvarda, když po střetu se Skrbekem odstoupil Hanzl, vítězství ale udrželi. V 59. minutě Olomouc odvolala brankáře a poslední slovo měl Piroš.

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Martynek (Hanzl), 33. Martynek (Kubát, Hanzl), 59. Piroš (Martynek, Chaloupka) - 30. Marosz (Skrbek, Rác). Rozhodčí: Hribik, T. Horák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:6, navíc Cibák (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5 741.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Pavelka, Zeman - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Gerhát - Šrámek, Piroš, Jurčík - Písařík, Smolka, Kubinčák. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Olomouc: Vošvrda - Houdek, Skrbek, Vyrůbalík, Ondrušek, Rašner, Majeský, Škůrek - Diviš, Patera, R. Dlouhý - Rác, Marosz, Cibák - Hrňa, Matai, Laš - Jergl, Zuzin, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Miloslav Hořava (Litvínov): "Začali jsme výborně, mohli jsme odskočit na více než 1:0, při Olomouci stálo štěstí. Druhou třetinu byla hra vyrovnaná. Ve třetí třetině jsme byli pod obrovským tlakem a jen díky zázračným zákrokům brankáře jsme neinkasovali. Nejdřív byla úplně prázdná branka a on tam dal hokejku nebo beton a chytil to, v další šanci tam někdo dal hokejku a chytil puk, který šel do prázdné branky. Byl to těžký zápas, ale štěstí se přiklonilo na naši stranu."

Jiří Dopita (Olomouc): "Začali jsme špatně, hned v prvním střídání jsme mohli inkasovat. První třetinu byl Litvínov lepší. Od druhé třetiny jsme hru srovnali. Třetí část jsme byli lepší, měli jsme několik vyložených šancí, které musíme proměnit, ale nestalo se a dostali jsme do prázdné třetí branku. Zlepšení z naší strany určitě bylo, ale přál bych si, abychom hráli venku stejně jako doma."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy