Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Litvínov udolal poslední Karlovy Vary až v prodloužení

Litvínov ‒ Až branka obránce Filipa Pavlíka v první minutě prodloužení rozhodla o vítězství Litvínova nad posledními Karlovými Vary. Chemici se třetí výhrou v řadě přiblížili přímému postupu do čtvrtfinále, naopak Energie prohrála pošesté za sebou a nadále je poslední. Po zisku bodu z podkrušnohorského derby se však Západočeši alespoň dotáhli na třinácté Pardubice.

První střelu si připsal v páté minutě Kubát, Závorka jeho pokus zlikvidoval. O minutu později se do šance dostal opět litvínovský obránce, tentokrát zvolil bekhendový blafák, hostující brankář ale opět zakročil.

V 12. minutě se aktivnější hosté dostali do vedení. Janus nejprve zlikvidoval Rachůnkovu střelu, na Flekovu dorážku do odkryté branky byl už ovšem krátký. Další šanci měl Mikulík, domácí zachránila branková konstrukce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Karlovy Vary

V 18. minutě se vydal na útočný výlet Harant, Janus výborně vybruslil z branky a zakročil. Do druhé části Litvínov vstoupil aktivněji. Jurčík si vzal puk ve středním pásmu a uháněl vstříc Závorkovi, zblízka vysoko přestřelil.

Do další šance se dostal opět aktivní Jurčík, ale opět se mu v zakončení nedařilo. Vyrovnání se domácí dočkali v 33. minutě. Po spolupráci s Hüblem a Pavlíkem bez problémů zakončil volný Černý.

Litvínov se i nadále tlačil do šancí a v 36. minutě se mohli radovat podruhé. Hübl z brankové čáry dokázal trefit přesně nad Závorkovu lapačku a využil tak přesilovou hru.

Na druhé straně se řítil na Závorku Černý, hostující brankář ale i nadále držel šance svého týmu na bodový zisk. A v 50. minutě hosté srovnali krok. Mikulík se dostal ke šťastně odraženému kotouči a bez problémů vyrovnal.

Další gól již v normální hrací době nepadl, a tak se zápas musel prodlužovat. Nastavení ovšem trvalo pouhých 38 vteřin. Poté rozhodl po krásné kombinaci na jeden dotek střelou do prázdné branky obránce Pavlík.

48. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 33. J. Černý (F. Pavlík, V. Hübl), 36. V. Hübl (Sörvik, R. Hanzl), 61. F. Pavlík (R. Hanzl, J. Černý) - 12. Flek (T. Rachůnek, Gríger), 50. Mikulík (Gríger, T. Rachůnek). Rozhodčí: Pešina, Bejček - Ondráček, Komárek. Vyloučení: 6:6, navíc Gríger (K. Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5085.

Litvínov: Janus - Gula, F. Pavlík, Sörvik, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička, od 21. navíc Kokeš - Martynek, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Jurčík, K. Reichel, Válek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Tomáš Dvořák, Baránek, Harant, Benák, M. Rohan, Baldajev - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Tuominen, Davídek - Flek, D. Kindl, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Radim Rulík (Litvínov): "První třetinu jsme zaspali. Druhou jsme se zlepšili. Škoda, že jsme nedali další góly, měli jsme i další šance. Hořava nedokázal trefit prázdnou branku. Ve třetí třetině jsme hráli opatrněji. Díky nešťastnému odrazu puku od mantinelu před branku ale hosté vyrovnali. Jsem rád, že v prodloužení jsme uhráli bod navíc."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Měli jsme dobrou první třetinu, hráli jsme dobře a vyhráli jsme ji 1:0. Ve druhé třetině jsme měli špatnou pasáž, soupeř toho dokázal využít a skóre otočil. V poslední třetině jsme se vrátili ke hře, kterou jsme chtěli hrát a podařilo se nám vyrovnat. Prodloužení je naše slabina, to nás trápí celou sezónu. Soupeř zaslouženě získal bod navíc."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články