Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Litvínov udolal Karlovy Vary 5:3, čtyřmi body se blýskl Lukeš

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili ve třetím kole extraligové baráže Karlovy Vary 5:3 a se sedmi body jsou v čele čtyřčlenné skupiny. Severočeši rozhodli podkrušnohorské derby ve třetí třetině, ve které dvakrát skórovali. Čtyřmi kanadskými body za dva góly a dvě asistence se pod výhru Vervy podepsal František Lukeš.

Do první šance zápasu se dostal již po 26 sekundách hry domácí Hanzl, karlovarský brankář Závorka však výtečně zakročil lapačkou. Na druhé straně prověřil Petráska Vachovec, ale i on se předvedl v plné koncentraci a puk vyrazil. V 10. minutě se k Jurčíkovi odrazil kotouč a zívala na něho prázdná branka, tu ovšem litvínovský útočník trefit nedokázal.

Poté diváci i rozhodčí ocenili gesto fair play a zatleskali Svobodovi, který upadl po zákroku Lukeše, sudí měli zdviženou pravici, po vysvětlení od hostujícího hráče, že se o faul nejednalo, své rozhodnutí zrušili. V 19. minutě chyboval domácí Gula, kterému se ve středním pásmu zamotal puk mezi brusle, využil toho Marosz, který se tváří v tvář Petráskovi nemýlil.Vyrovnáno bylo za pouhých 66 vteřin, kdy zmatků před Závorkou dokázal využít Lukeš. V 24. minutě se předvedla dvojice Hanzl - Lukeš, který ovšem zblízka trefil pouze Závorku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Karlovy Vary

Poté Litvínov využil zásluhou Hořavy početní výhodu a dostal se do vedení. Z vedoucí branky se ovšem Severočeši příliš dlouho neradovali, v 33. minutě vypálil Bičánek a vyrovnal. A o dalších 73 vteřin později se hosté ujali vedení. Svoboda vypálil od modré, Petrásek jeho střelu vůbec neviděl a lovil puk ze své branky. V 38. minutě si našel puk ve skrumáži Jurčík a pohotově vypálil, Závorka výtečně zakročil lapačkou. Další šanci měl Frolo, který ujel v oslabení, střelou bekhendem neuspěl.

Už to vypadalo, že domácí půjdou do šaten za nepříznivého stavu, ale 11 vteřin před koncem druhé části švihem vypálil Lukeš a puk se šťastným odrazem dostal až do hostující branky. Jak domácí ukončili druhou třetinu, začali i tu třetí. V 42. minutě vypálil Hanzl na lapačku a Závorka byl bezmocný. Verva tak využila již třetí přesilovou hru v utkání. I další šanci měl centr první formace, ale Závorka, i když ležel na ledě, dokázal puk vytěsnit mimo tři tyče.

Hosté byli ve třetí části bezradní, a tak Litvínov dokázal ještě pojistit vedení v 57. minutě, když Gula propálil od modré vše, co mu stálo v cestě a napravil tak své zaváhání z první části. Zatímco Litvínov tak bodoval i ve třetím zápase barážové skupiny, Energie podruhé za sebou prohrála a má na svém kontě tři body.

3. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Lukeš (R. Hanzl), 28. M. Hořava (Duda, Lukeš), 40. Lukeš (Kubát), 42. R. Hanzl (Kubát, Lukeš), 57. Gula (Duda, R. Hanzl) - 19. Marosz, 33. Bičánek (Marosz, T. Rachůnek), 34. Jakub Svoboda (Kůs). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. Diváci: 5241.

Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, K. Černý, Frolo - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Piroš, Trávníček - Reichel, Havlíček, M. Hořava - Jurčík, R. Pšurný, Gerhát. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, Dvořák, Bičánek, Benák, Baránek - Bartek, Skuhravý, T. Rohan - Jakub Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Huna, Haščák, Vachovec - Gorčík, Kůs, Koblasa. Trenéři: Mlejnek a Antonik.

Radim Rulík (Litvínov): "Věděli jsme, že nás čeká úplně jiný zápas než v play out. Čekali jsme těžší utkání, což se potvrdilo. Karlovy Vary přijely s defenzivní taktikou a čekaly na brejky. Jedna situace jim vyšla v první třetině. Naštěstí jsme dokázali rychle vyrovnat. Ve druhé třetině, když jsme se dostali do vedení, tak jsme hráli nedisciplinovaně, ale naštěstí jsme se opět dostali zpátky do hry. Ve třetí třetině jsme hráli už lépe, ale mrzí mě, že jsme měli tolik vyloučených. To se musí změnit."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "V utkání byly dva důležité momenty. Nejprve, když jsme vedli 1:0, Litvínov dokázal v závěru první třetiny vyrovnat. A podobná situace se opakovala ve druhé třetině. Dalším faktorem byly přesilové hry. Tyto dva faktory soupeři hodně pomohly k tomu, aby si připsal tři body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články