Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Litvínov třikrát prohrával, nakonec ale udolal Karlovy Vary v prodloužení

Druhé krušnohorské derby během tří dnů hokejisté Litvínova zvládli. Chemici přetlačili v prodloužení Karlovy Vary 5:4 a udrželi si před dotírajícím Zlínem klíčovou desátou pozici znamenající postup do předkola play-off. O vítězství žlutočerných rozhodl po 65 sekundách nastavení Juraj Mikúš. 

Juraj Mikúš se raduje z vítězné branky
zdroj: twitter.com/hcverva

První šance přišla ve třetí minutě. Balán křížnou přihrávkou našel před brankou Skuhravého, ten ovšem nezasáhl kotouč dobře a místo odkryté branky poslal puk vysoko nad.

Na druhé straně se obránce Piché prokličkoval až před gólmana Filipa Novotného, zakončení jednou rukou ale nebylo důrazné.

Úvodní trefa přišla v deváté minutě. Piché nahodil puk od modré čáry a Trávníček ho tečoval mimo dosah hostujícího brankáře.

Karlovarští mohli vyrovnat v dvojnásobné početní výhodě, ovšem za bezmála dvě minuty nebyli schopni pořádně ohrozit domácího brankáře.

V 16. minutě nabil Trončinský Lukešovi, před nímž byla odkrytá branka, litvínovský kanonýr měl k jeho smůle špatně seřízená mířidla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Karlovy Vary

Úvod druhé třetiny patřil hostům. V 22. minutě se o vyrovnání postaral Gorčík a jen o 49 vteřin později přidal druhou branku tečující Flek.

Litvínovští se z dvou inkasovaných branek dokázali rychle oklepat. V 25. minutě napřáhl na modré čáře Piché a puk prošel houští těl až za Novotného záda.

V 33. minutě se hosté dostali opět do vedení: Gríger přesnou přihrávkou našel Fleka a ten usměrnil zblízka puk mimo Petráskův dosah.

V závěru druhé třetiny však domácí dokázali opět vyrovnat, když Mikúš se štěstím prostřelil Novotného.

"Dva góly mě těší, ale určitě bych to vyměnil za výhru. Měli jsme na to, abychom vyhráli. Škoda, že bereme pouze jeden bod," řekl po utkání zklamaný dvougólový střelec Flek.

Stejně tak jako úvod prostředního dějství, tak i úvod závěrečné třetiny vyšel lépe hostujícímu týmu. V 44. minutě po Emingrově akci vstřelil čtvrtou branku Karlových Varů Kverka.

Litvínovští byli opět jako opaření a z inkasované branky se nemohli dlouho probrat. První vážnější šanci si vypracovali až v 48. minutě: Hüblova střela skončila v Novotného lapačce.

Také v další šanci byl litvínovský matador, i tentokrát ovšem Hübla zastavil výtečně chytající brankář hostí.

Až v 54. minutě se z ničeho nic domácí radovali z vyrovnávací branky - Trončinský nahodil puk na branku, kde ho tečoval Jurčík.

V závěrečných minutách nevyužili velké šance Hübl s Lukešem, a tak utkání dospělo do prodloužení.

To skončilo velmi záhy. V 62. minutě rozhodl o vítězi duelu ranou z mezikruží přesně do horního rohu Mikúš.

"Byla to trošku náhoda. Ščotka to dával před branku na Lukeše, poté se to odrazilo ke mně, já jsem chtěl puk ještě potáhnout a poté to dát do prázdné, ale jejich brankář nic neudělal, tak jsem nemířil, prostě vypálil a naštěstí to tam padlo," popsal Mikúš rozhodující trefu.

HC Litvínov - Energie Karlovy Vary 5:4 v prodloužení (1:0, 2:3, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Trávníček (Piché), 25. Piché (Gerhát), 38. J. Mikúš (Trončinský, F. Lukeš), 54. Jurčík (Trončinský, M. Hanzl), 62. J. Mikúš (Ščotka) - 22. Gorčík (Skuhravý, Eminger), 23. Flek (Gríger, Plutnar), 33. Flek (Gríger), 44. Kverka (Eminger, Stloukal). Rozhodčí: Bejček, Hejduk - Lučan, Hlavatý. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4456.

Litvínov: Petrásek - Trončinský, Ščotka, Graborenko, Piché, Hunkes, L. Doudera, Šesták - J. Petružálek, Gerhát, Trávníček - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Kašpar, J. Mikúš, Helt - Jurčík, M. Hanzl, M. Havelka. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kozák, Sičák, M. Rohan, Podlipnik - T. Rachůnek, Gríger, Flek - T. Mikúš, R. Vlach, Kohout - Balán, Skuhravý, Gorčík - Stloukal, Kverka, Šik. Trenéři: Pešout a Mariška.

Radim Skuhrovec (Litvínov): "První třetina od nás byla dobrá. Poté už to bylo horší. Se štěstím jsme vyrovnali na 4:4, v prodloužení se nám povedlo rozhodnout. Jsme šťastní za dva body."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Neměli jsme dobrý vstup do utkání. Od druhé třetiny se náš výkon zvednul a dostali jsme se do vedení. Mrzí mě, že jsme třikrát vedli a pokaždé jsme o vedení přišli. Body potřebujeme, takže nás mrzí to, že jsme nezískali více jak jeden bod."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články