Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Litvínov srovnal těsně před koncem, nakonec vyhrál na nájezdy

Pardubice - Hokejisté mistrovských Pardubic prohráli v 8. kole extraligy s Litvínovem 3:4 po samostatných nájezdech a ani na čtvrtý pokus se nedočkali v nové sezoně domácí výhry. Přišli o ni čtyři vteřiny před koncem třetí třetiny po trefě Rostislava Martynka a v rozstřelu rozhodl ve prospěch Vervy Robin Hanzl.

Pardubice - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Východočeši nastoupili bez obránců Kindla s Vašíčkem, Litvínov má na rozsáhlé marodce zadáky Brejčáka, Zemana, Kubáta, Kousalíka, Jareše a útočníky Kubinčáka s Ručinským. Vstup do utkání se vydařil Litvínovu a po 59 vteřinách, kdy zakončil kombinaci Hanzla s Martynkem do odkryté branky kapitán Trávníček. Domácí pak měli sice více ze hry, ale prosadit se dlouhou nedokázali.

Povedlo se to až v 16. minutě v přesilovce pěti proti třem Bartkovi, který pak za 124 vteřin využil i klasickou početní výhodu při pokračujícím trestu Kamila Černého vyloučeného na dvě plus dvě minuty. Na přelomu úvodní a druhé třetiny hrály Pardubice po vyloučeních Jakuba Černého a Guly celé dvě minuty v pěti proti třem, ale Litvínov se ubránil. Zvýšit se nepodařilo svěřencům trenéra Hynka ani při Hanzlově trestu.

Litvínovští se před branku Salfického dostávali jen sporadicky, přesto se ve 32. minutě radoval z vyrovnání, když se z úhlu trefil Martynek. Hosté pak zvýšili aktivitu, ale v 36. minutě opět prohrávali. Rozjetý Hemský se i přes faul Kamila Černého prosadil a posila z Edmontonu si ve čtvrtém utkání připsala první trefu. Na konci druhé části mohl dovršit hattrick Bartek, který trefil pravou tyč.

Ve třetí třetině se nejdříve domácí ubránili při Ďalogově trestu a pojistit náskok mohl Kousal, ale neuspěl proti Francouzovi. Při Píšově trestu promarnil šanci na vyrovnání Pšurný a v 58. minutě neproměnil po faulu Kočího Jakub Černý ani trestné střílení. Čtyři vteřiny před koncem ale při power play už vyrovnal druhou trefou v utkání Martynek. V prodloužení měli největší šance domácí Somík s Bartkem a Starý, ale neuspěli. V rozstřelu se prosadil jako jediný Hanzl.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Verva Litvínov 3:4 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Bartek (Hemský, Píša), 18. Bartek (Píša, Beech), 36. Hemský - 1. Trávníček (Martynek, Hanzl), 32. Martynek (Martinka), 60. Martynek (Hanzl, Trávníček), rozhodující sam. nájezd Hanzl. Rozhodčí: Blecha, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:8, navíc Kousal (Pardubice) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 7 429.

Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Píša, V. Kočí, Sičák, Ďaloga - Hemský, Zohorna, Starý - Bartek, Beech, Somík - Kousal, Buchtele, Brendl - Semorád, T. Nosek, Cetkovský. Trenéři: Hynek a Lubina.

Litvínov: Francouz - Posmyk, K. Černý, Martinka, Stříteský, Gula, Havelka, Charousek - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - J. Černý, Baláž, R. Pšurný - Martin Frolík, Jurčík, Rapáč. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Pavel Hynek (Pardubice): "Nepodali jsme dobrý výkon. Hned v první minutě jsme si nechali dát gól do prázdné branky po špatné rozehrávce. V první třetině jsme to dokázali otočit v přesilovkách. Pak jsme měli přesilovku pět na tři a mohli jsme odskočit na větší rozdíl, a to byl jeden ze zlomových momentů. My jsme to nedokázali využít. Soupeř srovnal laciným gólem, na který jsme dokázali odpovědět díky Aleši Hemskému. Do poslední třetiny jsme si říkali, že nepůjdeme bránit výsledek, ale aktivita v útočném pásmu byla z naší strany malá a vše vyvrcholilo dvě minuty před koncem trestným střílením. Při power play jsme mohli rozhodnout a na konci přišly opět chyby. Takové góly nás sráží."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že si z Pardubic odvezeme dva body, tak bych tomu ani nevěřil. Máme problémy se sestavou, a tak je pro nás každý bod dobrý. Dneska jsme v Pardubicích urvali dva, když jsme po dvou třetinách prohrávali. Klobouk dolů před klukama, dokázali dřít až do konce."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články