Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Litvínov si s Libercem poradil až v nájezdech

Litvínov - Hokejisté Litvínova porazili ve třetím kole extraligy Liberec 3:2 po samostatných nájezdech, a poprvé v sezoně se tak radují z výhry. Zápas rozhodl Robin Hanzl, který se v nájezdech jako jediný prosadil.

Hostující Tygři vstoupili do utkání lépe a již ve čtvrté minutě se zásluhou chybné rozehrávky Pavlíka dostal do šance Pospíšil a s přehledem poslal puk nad Francouzovu lapačku. Hostující brankář se poprvé zapotil až v 7. minutě, kdy ho nahozením z nulového úhlu vyděsil Zeman. V další šanci Litvínova se ocitl po Gerhátově akci Martynek, ale Schwarz se rychle přesunul ke své tyčce.

V závěru první části ale již Schwarz inkasoval, když jej překonal střelou od modré Zeman. Druhé dějství patřilo domácím, kteří byli aktivnější, ale vážnější brankové příležitosti si vytvořit nedokázali. Nepomohly jim k tomu ani dvě početní výhody, a tak zahřál domácí až v závěru třetiny ukázkovým bodyčekem střelec branky Zeman, který poslal k ledu Vampolu.

Hned na začátku třetí třetiny se hosté znovu dostali do vedení, když chybu Francouze využil Jass a skóroval do prázdné branky. Severočeši ale nerezignovali a snažili se vyrovnat. V 52. minutě k tomu měl blízko Martynek, ale trefil jen tyč.

Pět minut před koncem normální hrací doby se to ale již Vervě podařilo, Schwarze překonal Lukeš. V prodloužení měly oba celky výhodu přesilové hry, třetí gól ale vstřelit nedokázaly. O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jen Hanzl. Druhý bonusový bod tak získal Litvínov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov-Liberec

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. náj. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Zeman (Stříteský, Hanzl), 55. Lukeš (Hübl, Pavelka), rozhodující nájezd Hanzl - 4. T. Pospíšil (Valský), 42. Jass. Rozhodčí: Turčan, Hribik - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 4 150.

Litvínov: Francouz - Kousalík, Pavelka, Stříteský, Zeman, Gula, Chaloupka - Majdan, V. Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Smolka, Piroš, Gerhát - Jurčík, J. Černý, R. Pšuný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Liberec: Schwarz - Hunkes, Derner, Voráček, Čakajík, Výtisk, Kolmann, Říha - T. Pospíšil, P. Nedvěd, Valský - Bartek, Filippi, Bulíř - Jass, Vampola, Víšek - Urban, Zacha, Špaček. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Začali jsme zápas hrozně. Nakopla nás až přesilová hra Liberce. Ve druhé části jsme hráli dobře, dostali jsme soupeře pod tlak, ale nedáváme branky v přesilovkách. Měli jsme tlak, šance, ale přesto jsme dostali gól na 2:1. Dokázali jsme ale vybojovat branku na 2:2 a na penalty jsme to uhráli."

Milan Černý (Liberec): "Myslím si, že jsme mohli brát více než bod. Jedna z příčin není jen, že jsme si nechali dát branku pět minut před koncem. Po celý utkání jsme nehráli dobře přesilové hry a tam jsme měli přidat nějaký gól, který by zápas rozhodl v náš prospěch."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články