Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Litvínov se v domácím prostředí pomalu zvedá, porazil i Třinec

Litvínov - Hokejisté mistrovského Litvínova zdolali ve 34. kole extraligy Třince 2:1 a ve třetí repríze loňského finále poprvé bodovali. Vítěznou branku posledního celku tabulky vstřelil v 56. minutě útočník Robin Hanzl. Litvínov vyhrál teprve podruhé z posledních šesti zápasů, doma ale uspěl počtvrté z pěti duelů.

Ilustrační foto

V úvodu se hrálo bez šancí, ale ve čtvrté minutě už slavil vedení Třinec. Tybor se prohnal do útočného pásma a z levého kruhu prostřelil Petráska. Snaha domácích přinesla jen střely z bezpečné vzdálenosti, které Hrubec kryl. V osmé minutě na druhé straně nepřekonal litvínovského gólmana Dravecký, jenž neuspěl ani z dorážky. Domácí pak měli po trestech Sýkory a Jaška dvě početní výhody, ale Oceláři odolali. Za Třinec pak zahrozil Irgl.

Vyrovnat mohl v 19. minutě Hanzl, ale z dorážky nestihl zvednout puk nad Hrubcův beton. Těsně před pauzou zachránil Litvínov při šanci Milana Doudery Petrásek. I v první polovině druhého dějství Litvínov nevyužil dvě přesilovky. Při trestu Polanského nebezpečně vypálil na Petráska v oslabení Kopecký. Tlak Vervy v přesilovkách byl neplodný. Hned po návratu z trestné lavice se Žejdl dostal do úniku, ale litvínovský gólman zasáhl a Žejdla navíc fauloval Kubát.

Po Gulově trestu hráli Oceláři 41 vteřin dokonce v pěti proti třem, ale neuspěli. Z mezikruží minul Žejdl. Už proti čtyřem nevyužil šanci Dravecký, který pak měl i další možnost, jenže pro posunutou litvínovskou branku byla hra přerušená. Ve 35. minutě Petrásek zasáhl po třinecké kombinaci proti Polanskému a z brejku po Trávníčkově přihrávce vyrovnal Martynek, který doklepl puk do odkryté branky. Při Noskově vyloučení ještě nebezpečně pálil Pavelka a k dorážce se nedostal opět Martynek.

Na začátku třetí třetiny vyrazil skryté Noskovo nahození reflexivně Petrásek. Litvínovu pak nepomohly k vedení další dvě přesilovky, při trestech Polanského i Adamské se Oceláři ubránili. V 50. minutě Hrubec vyrazil betonem Vantuchovo zakončení z mezikruží. O chvíli později nedotlačil puk za Hrubce Piroš. Na druhé straně trefil v 52. minutě Slovák tyč. Vedení se dočkal Litvínov, když se po kombinaci v rohu s Doležalem dostal před branku Hanzl a nejproduktivnější hráč loňského play-off rozhodl. Těsný náskok už Severočeši uhájili i v závěrečné power play.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Třinec

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 35. Martynek (Trávníček, R. Hanzl), 56. R. Hanzl (J. Doležal) - 4. Tybor (Polanský, Slovák). Rozhodčí: Pešina, Souček - Skopal, Belko. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváci: 4158.

Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, T. Pavelka, F. Pavlík, Frolo, Gula - M. Hořava, Duda, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Vantuch, Gerhát, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Klesla, Galvas, Slovák, M. Doudera - Irgl, Žejdl, Dravecký - J. Sýkora, Polanský, Tybor - Kopecký, Plíhal, Adamský - Jašek, Rufer, Matuš. Trenéři: Dopita a Mucha.

Jiří Šlégr (Litvínov): "Určitě se zápas rozhodl v třinecké přesilovce pět na tři, kdy se nám to povedlo ubránit. My jsme pak i dali gól hned potom, co měl soupeř šanci. Snažili jsme se pak ubojovat vítězství a byli jsme ti šťastnější. Dlouhodobě se snažíme hrát především z obrany a vybojovat góly, protože v naší situaci nám nic jiného nezbývá. Jsem rád, že se to dneska povedlo."

Jiří Dopita (Třinec): "Porážka je pro nás celkem krutá. Neodehráli jsme utkání špatně; s výjimkou prvních deseti minut ve druhé třetině, kdy jsme nebyli na kotouči. V druhé půlce druhé třetiny jsme měli iks šancí a hlavně jsme neproměnili přesilovku pět na tři, což se potom asi zdálo rozhodující. Soupeř důrazem do brány a takovou víceméně šťastnou brankou vyhrál, ale takový je sport."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články