Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Litvínov se po pěti prohrách probral a porazil Hradec Králové

Litvínov - Hokejisté Litvínova zdolali v 42. kole extraligy Hradec Králové 5:1 a radovali se poprvé po pěti prohrách za sebou. Proti Mountfieldu bodovali poprvé v sezoně. Východočeši prohráli teprve podruhé z posledních sedmi zápasů. Mistrovský Litvínov, který využil čtyři přesilové hry, se na předposledním místě přiblížil dvanáctým Vítkovicím na rozdíl pěti bodů.

Ilustrační foto

Litvínov nastoupil, stejně jako v pátek v duelu s Libercem bez útočníka Dudy. Do první šance se dostal ve čtvrté minutě po Trávníčkově přihrávce domácí Hanzl, ale Svoboda zasáhl pravým betonem. Hradec nevyužil v polovině úvodní části přesilovku při Hüblově vyloučení, při kterém pálil od modré čáry Frühauf a z pravého kruhu minul Hronek. Hned po skončení oslabení zahrozila Verva a po Jurčíkově ráně ještě dorážel Doležal. Při Kudrnově trestu se neprosadil z dorážky po Gulově střele Trávníček.

V 18. minutě se dočkal vedení Mountfield při Jurčíkově vyloučení za nafilmovaný pád. Ihnacak našel rozjetého Courchainea, který se dostal před Petráska a bekhendem trefil levý horní roh jeho branky. Litvínovu se v závěru úvodního dějství naskytla na 63 sekund výhoda pěti proti třem, kterou už po 11 vteřinách využil tvrdou ránou od modré čáry obránce Pavlík. A z pokračující přesilové hry vytěžili domácí hned po pauze i obrat. Po půlminutě druhého dějství totiž po Hüblově střele našel puk za Svobodou Lukeš a Severočeši znovu jásali.

Za 75 vteřin upravil už na 3:1 ránou od modré čáry Frolo. Ještě předtím měl možnost Hořava. Hradec Králové se snažil odpovědět. Köhler ale zblízka Petráska nepřekonal, Bednář zakončil blafák do bekhendu do pravé tyče a Verva odolala i při Kubátově trestu. Naopak Litvínov velký tlak při trestu Červeného nakonec využil, když po Pavlíkově přihrávce snadno doklepl u pravé tyče Hanzl. V dalším oslabení hosté odolali.

Snížit pak mohl Kukumberg, ale Petrásek jeho pokus zneškodnil. Svoboda zase musel zasahovat proti Trávníčkovi. V závěrečném dějství se úřadující mistr nejdříve ubránil dvakrát v oslabení při trestech Piroše a Hübla a v 51. minutě byl blízko další trefy domácích Trávníček. Po Martynkově přihrávce mu první pokus o střelu nevyšel a napodruhé už za překonaným Svobodou trefil pravou tyč. Na své nové maximum pěti vstřelených branek v sezoně se přece jen Litvínov dostal. Při Vašíčkově vyloučení překonal Svobodu z dorážky bekhendem Gerhát.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Hradec Králové

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. F. Pavlík (R. Hanzl), 21. Lukeš (Hübl, Gerhát), 22. Frolo (Piroš, K. Černý), 32. R. Hanzl (F. Pavlík, Lukeš), 53. Gerhát (Hübl, F. Pavlík) - 18. Courchaine (Ihnacak, Frühauf). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:1. Diváci: 4248.

Litvínov: Petrásek - F. Pavlík, Kubát, Gula, T. Pavelka, K. Černý, Frolo - Gerhát, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - M. Hořava, K. Reichel, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Plášil, Hronek, Frühauf, Dietz, Vašíček, Čáp - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Köhler, Vantuch, Courchaine - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Jiří Šlégr (Litvínov): "Poslední čtyři zápasy hrajeme agresivní hokej, který hrát chceme. První třetina nebyla z naší strany moc ideální. Byla na můj vkus moc opatrná. Řekli jsme si pak v kabině, že se musíme daleko víc tlačit do brány a výsledek se dostavil v podobě gólů. Ve druhé třetině jsme hráli velice dobře. Když tam padnou góly, tak se hráčům trošku rozvážou nohy a ruce. Začali jsme hrát lehčí hokej, který vypadal hezky. Dali jsme konečně nějaké góly v přesilovce, což dneska rozhodlo. Děkuji za výkon celému mužstvu a především brankáři, protože soupeř měl v první i druhé třetině vyložené šance. Soupeř byl kvalitní."

Vladimír Kýhos (Hradec Králové): "Odehráli jsme velmi dobře první třetinu. Dostali jsme se i do vedení, pak jsme tam špatně vystřídali. Věděli jsme, že má Litvínov dobré přesilovky. Jak jsme skončili první třetinu, tak jsme i začali druhou. Za dvě minuty jsme dvakrát inkasovali. Od té doby byli domácí lepší. Tedy mimo závěru druhé třetiny, kdy jsme měli šance, abychom zkorigovali výsledek. Litvínov byl lepší hlavně v důrazu a nasazení. My jsme měli problém se dostat k nim před bránu. Oni naopak byli hodně důrazní před naší brankou. My jsme to nepokryli, beci jim dneska dovolili moc. Litvínov zaslouženě vyhrál."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články