Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov s Hradcem se utkají o vedení v sérii, Kometa může získat mečbol

Praha - Hokejisté Brna a Litvínova dokázali v úvodu čtvrtfinále play-off vyhrát úvodní zápas venku a získat tak výhodu domácího prostředí na svou stranu. Kometa na to dokonce dokázala navázat druhou výhrou a před svými fanoušky může sérii proti loňskému finalistovi Spartě i uzavřít, pokud uspěje v obou následujících duelech. Litvínov s Hradcem Králové vyjedou na severu Čech k dalšímu utkání za stavu 1:1 na zápasy. Přímý přenos utkání Litvínov - Hradec Králové sledujte od 17:15 exkluzivně na ctsport.cz.

HC Litvínov - Hradec Králové (17:20)

Litvínov chce v pokračování série s Mountfieldem oživit výkon z prvního utkání, který mu vynesl první bod. "Po celou sezonu nerozlišujeme, zda hrajeme venku, či doma. Snažíme se hrát vždy aktivně. Jiné to bude v tom ohledu, že teď budeme mít v zádech naše fanoušky. Rozhodně ale musíme hrát disciplinovaněji než v Hradci, kde jsme udělali hodně zbytečných, hloupých a nesmyslných faulů," řekl asistent trenéra Darek Stránský.

"Doma umíme hrát lepší hokej. První zápas byl z naší strany výborný, druhý už trochu horší. Budeme se doma snažit zvládnout hned první zápas, abychom se zase dostali psychicky na koně. Určitě dojde na hodně osobních soubojů, ale my hlavně musíme hrát čistě, abychom za to nechodili ven. A musíme více střílet, chodit více do brány a bít se tam v tom prostoru okolo ní," prohlásil útočník František Gerhát.

Hradec Králové dovedl v základní části sezony oba zápasy na severu Čech k remíze po 60 minutách, pak prohrál v nájezdech a v prodloužení. Nyní ale potřebuje být alespoň jednou úspěšný, aby získal výhodu domácího ledu zpět na svou stranu.

"První zápas série se nám celkově nepovedl, ve druhém už to bylo z naší strany utkání play-off. A že jsme ho dohráli s čistým kontem? O to tolik nejde, podstatnější bylo, jak celý tým pomáhal gólmanovi, což tam v prvním duelu chybělo. Teď jedeme na led soupeře, který bude muset doma více útočit a hrát aktivněji," předpokládá asistent trenéra Pavel Hynek.

V závěru úterního klání gradovaly emoce a došlo i na bitku. "Uvidíme, jak to bude vypadat v Litvínově, ale obě mužstva si musí dát pozor na zbytečná vyloučení, v tom je to stejné u nás i u soupeře, protože hra v oslabení pak bere hodně sil," doplnil Hynek.

"Nebudu říkat, že naším cílem je jedna výhra, neboť každý zápas začíná stavem 0:0. Můžeme klidně dva zápasy vyhrát, ale samozřejmě také dva prohrát. Bude to těžká série. Zatím padá málo gólů a já si myslím, že jich ani v dalších utkáních moc padat nebude," domnívá se útočník Tomáš Knotek.

Kometa Brno - Sparta Praha (18:00)

Brno přivítá Spartu s nadějným vedením 2:0 v sérii. "V žádné euforii nejsme. Jen nás uspokojilo, jak se naši hráči prezentovali. Máme zkušený tým, který ví, jak hrát play-off," řekl trenér Kamil Pokorný.

Zda Sparta pozmění taktiku, tím se příliš nezabývá. "Chceme se držet naší hry, která nám přinesla v prvních dvou zápasech ovoce. Naší obrovskou devízou je týmový duch," vyzdvihl Pokorný. Do sestavy by se měl vrátit Vincour a po více než dvou týdnech také uzdravený kapitán Čermák.

Stav 2:0 po zápasech na Spartě hráči nečekali. "Ale tajně jsme doufali. Šli jsme do toho s pokorou a věděli, že když zvládneme dobře začátky, mohli bychom něco uhrát. Jsme za to fakt rádi, ale bude důležité to potvrdit doma," řekl útočník Martin Zaťovič.

Sparta doma nezvládla vstup do série a po porážkách 2:3 a 2:3 v prodloužení se bude snažit stát prvním týmem v historii, který by po dvou neúspěších na vlastním ledě dokázal otočit sérii hranou na čtyři vítězství.

Podle kouče Jiřího Kalouse se jeho tým musí hlavně vyvarovat chyb, kterými nabídl Kometě v O2 areně góly. "Je to vždycky o hlavách. Myslím si, že jsme připravení, ale chyby, které děláme, jsou opravdu špatné a rozhodující. Kometa hraje trpělivě, jednoduchý hokej, nikam se nehrne a vyráží do protiútoků," uvedl Kalous.

"My se u toho hodně nadřeme, ale šance si vytváříme. Bohužel je neproměňujeme. To je současná realita. Pokud chceme Brno porazit, musíme šance proměňovat a samozřejmě jim je také nenabízet," doplnil kouč, jenž v této sezoně dovedl Spartu do finále Ligy mistrů.

Útočník Petr Kumstát se stane novým "železným mužem", když obleče dres Sparty ve 250. utkání za sebou, aniž by absentoval. O jeden start tak překoná dosavadního rekordmana Jana Hanzlíka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články