Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Litvínov rozhodl derby s Chomutov v prodloužení

Litvínov - Litvínovští hokejisté slaví cenné dva body z derby s Chomutovem. O osudu utkání rozhodl v prodloužení obránce Karel Pilař, který stanovil konečný stav na 3:2. Piráti i přes porážku popáté za sebou bodovali.

Slavící František Lukeš
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Litvínov do sestavy vedle Pilaře, který začal sezonu v korejském Anyangu v Asijské lize a Severočeši práva na něj získali z Hradce Králové, zařadil do sestavy i dvě nové akvizice v útoku na střídavý start z první ligy. Radka Veselého si zapůjčil z Mostu a Jakuba Strnada z Kladna.

Litvínov do sestavy vedle Pilaře, který začal sezonu v korejském Anyangu v Asijské lize a Severočeši práva na něj získali z Hradce Králové, zařadil do sestavy i dvě nové akvizice v útoku na střídavý start z první ligy. Radka Veselého si zapůjčil z Mostu a Jakuba Strnada z Kladna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Chomutov

První šanci podkrušnohorského derby si připsal hostující Šťovíček, ale domácí Janus zasáhl. Poradil si i s možnostmi Růžičky, Vondrky a Poletína. Poté přišla ojedinělá šance Litvínova, ale Trávníčkův pokus nebyl pro Laca hrozbou. V závěru první třetiny nezištně našel Růžička Kämpfa, ten ale zblízka vysoko přestřelil.

V 24. minutě prověřil Laca střelou z levého křídla Hübl. Na druhé straně se opět ukázal aktivní Poletín, jehož přízemní střela skončila na tyčce. V další šanci Poletín nedokázal bekhendem trefit odkrytou branku. V polovině utkání se radovali domácí, když Viktor Hübl pohotově dorazil puk po Pilařově střele za bezmocného Laca.

V 32. minutě mohl vyrovnat Rutta, z otočky trefil pouze Janusovu lapačku. Vyrovnání přišlo o tři minuty později. Vondrka vypálil z pravého křídla, puk se odrazil od hráčů v brankovišti a skončil za bezmocným Janusem.

V opatrné třetí třetině vrátil v 52. minutě domácím vedení obránce Pavelka, který překonal Laca ránou od pravého mantinelu. Piráti ale dokázali při power play vyrovnat, když se sedm sekund před koncem třetí třetiny prosadit tečí Ruttovy střely Kämpf, který mohl rozhodnout i v nastavení, ale Janus zasáhl. Při Ruttově vyloučení rozuzlil zápas ránou od modré čáry Pilař.

HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky: 30. V. Hübl, 52. T. Pavelka (K. Pilař, Jurčík), 62. K. Pilař (Lukeš) - 35. Vondrka (Tomica, Rutta), 60. Kämpf (Rutta, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 5670.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička, K. Pilař - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, Strnad - M. Hořava, Šimeček, Trávníček - R. Veselý, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Tomica - V. Růžička ml., Kämpf, Sklenář - Koblasa, Raška, Poletín - Skokan, Šťovíček, Slavíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Radim Rulík (Litvínov): "Bylo to vyrovnané utkání. Je škoda, že jsme sedm vteřin před koncem inkasovali, ale podepsalo se na tom, že naši obránci nestihli vystřídat a poté jsme dostali gól. Držel nás celé utkání brankář Janus. První třetina nám nevyšla, ale od druhé jsme se zlepšili. Jsme rádi, že jsme v prodloužení dali branku a bereme bod navíc."

Petr Martínek (Chomutov): "Diváci viděli vynikající hokej nahoru dolů. Oba brankáři předvedli výborné zákroky, chytali celé utkání výborně. Remíza je asi spravedlivá pro oba týmy. V prodloužení jsme měli stoprocentní šanci, ale nedali jsme ji a na druhé straně přišel faul, který domácí dokázali potrestat. Jsme rádi, že jsme dokázali na konci vyrovnat a nějak jsme to tam doplácali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články