Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Litvínov přivítá v derby Chomutov, Sparta změří síly s Třincem

Praha – Souboj pražské Sparty s Třincem bude největším tahákem pátečního 4. kola hokejové extraligy. Svěřenci Jiřího Kalouse odehráli úvodní tři zápasy nové sezony v arénách soupeřů a zisk sedmi bodů lze považovat za úspěšný start. Soupeř z Třince dokonce vyhrál všechna dosavadní utkání. Stoprocentní bilancí se pyšní mimo jiné také Chomutov, který zavítá do Litvínova. Přímý přenos podkrušnohorského derby sledujte od 17:00 na programu ČT sport a našem webu.

Litvínovská Verva poslední dvě kola prohrála a proti Pirátům hodlá odčinit domácí debakl 3:6 se Zlínem. V případě úspěchu může tým kouče Radima Rulíka poskočit ze současného devátého místa více ke středu tabulky, v opačném případě by se nebezpečně přiblížil jejímu konci. 

Rivalové z Chomutova naopak vstoupili do letošního ročníku extraligy výborně, jelikož třikrát zvítězili. "Ten začátek je pro nás super, ale teď nás čeká velké derby. Moc se na něj těšíme a doufáme, že tu sérii co nejvíce natáhneme," řekl obránce Jan Rutta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Litvínov

Spartu čeká první domácí duel, do O2 arény dorazí Třinec

Sparta nastřádala sedm bodů z devíti možných. "Po těžkém venkovním trojboji se představíme poprvé v sezoně doma a po Liberci nás čeká další velký favorit soutěže. Chtěli bychom předvést ještě o něco lepší výkon než v minulém kole," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták.

Třinečtí si vedli ještě o něco lépe a pod novým koučem Vladimírem Kýhosem jsou zatím stoprocentní. "S úvodem sezony můžeme být spokojeni, ale zůstáváme v pozoru. Víme, že ještě máme rezervy, rozhodně to není bez chyb. Ale jsem rád, že jsme prokázali určitou vnitřní sílu. Těžký zápas na Spartě nás i po této stránce prověří," prohlásil Kýhos.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Sparta

Plzeň chce proti rozjeté Kometě poprvé bodovat

Plzeň odehrála pouze dvě utkání a na jejím bodovém kontě svítí nula. "Není nutné šířit paniku, o té bychom se mohli bavit až po třicátém kole, v září je to zbytečné," konstatoval útočník Tomáš Svoboda.

Kometa se vyhřívá v čele celé soutěže. Na úspěšný start chce v Plzni navázat. "Nečeká nás vůbec jednoduchý soupeř. Prohry Plzně byly těsné, navíc budou chtít doma konečně vyhrát. Plzeň má kvalitní kádr a je nebezpečná v protiútocích," řekl asistent trenéra Komety Petr Haken.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Plzeň

Do Vítkovic přijede hradecký Mountfield

Vítkovice v úvodním utkání sezony předvedly slibný výkon proti Spartě, ale poté dvakrát vyšly naprázdno. Trenér Jakub Petr proto před domácím duelem s Hradcem Králové sáhl do sestavy. "Máme jiné složení lajn a také jsme změnili přesilovou hru. Věříme, že toto vše nám přinese ovoce."

Hradec Králové naopak po dvou úvodních porážkách naposledy deklasoval Karlovy Vary 4:0 a touží získat další body. "Jedeme tam vyhrát. Tak k tomu musíme i přistupovat. Nejen, že si jedeme někam zahrát," uvedl zkušený forvard Východočechů Jiří Šimánek.

Pardubice nastoupí proti obhájcům titulu

Hokejisté pardubického Dynama změří ve 4. kole síly s Libercem. Svěřenci trenéra Draisaitla zatím na první body čekají. Domácí kouč však nepovedený úvod sezony hodnotí s nadhledem. "Vývoj týmu je na dobré cestě, jsou tam ale během celého zápasu určité nevyrovnanosti. Počítám se změnami v sestavě ve třech útocích, čtvrtá lajna si plní velmi dobře svou práci a zůstane stejná," nastínil kouč Pardubic.

Liberec již od přípravy cítí, že dobré hře schází výraznější gólové vyjádření. "Je to pro nás každodenní téma. Dvougólovou bariéru jsme sice při vstupu do soutěže v zápase s Karlovými Vary prolomili, ale se Spartou už jsme byli zase ve stavu, kdy se nadřeme na gól. Trénujeme to a věřím, že tu efektivitu zlepšíme," prohlásil trenér Filip Pešán.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Pardubice

Mladá Boleslav přivítá Zlín

Semifinalistům minulého ročníku extraligy, hokejistům Mladé Boleslavi, letošní start příliš nevyšel. V domácím prostředí ovšem hodlají proti zlínskému PSG bodové manko na čelo tabulky částečně dohnat. "Zlín přijede betonovat, to víme, ten jezdí betonovat kamkoliv. My si ale musíme vzít zpátky body, které jsme prohráli s Olomoucí,“ řekl obránce Jan Hanzlík.

Beranům vyšly oproti posledním dvěma sezonám podstatně lépe úvodní kola. "Máme ještě ve hře nějaké nedostatky a na jejich odstranění pracujeme," uvedl trenér Zlína Rostislav Vlach, jenž se po tříbodových vítězstvích v Litvínově a doma s Vítkovicemi netají plánem zopakovat podobný úspěch i v Mladé Boleslavi. "Soupeř má ve svém týmu dobré bruslaře. Víme, co si máme pohlídat," dodal Vlach.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Mladá Boleslav

Dočkají se Karlovy Vary na čtvrtý pokus bodového zisku? V cestě stojí Olomouc

Karlovy Vary zatím potvrzují roli hlavního outsidera soutěže. Po třech utkáních jsou bez bodu a uzavírají tabulku se skóre 3:12. Šanci změnit nelichotivou bilanci bude mít tým vedený koučem Janem Tlačilem proti Olomouci.

"Karlovy Vary sice nezačaly dobře, o to více budou chtít uspět proti nám. My jsme s nimi v přípravě hráli a prohráli. Víme, že nemají špatný tým," upozornil olomoucký asistent Jan Tomajko.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Hradec Králové - Karlovy Vary
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články