Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Litvínov potřetí za sebou zvládl nájezdy, porazil Liberec 3:2

Litvínov - Hokejisté Litvínova s uzdraveným navrátilcem Martinem Ručinským v sestavě porazili v 9. kole Liberec 3:2 po samostatných nájezdech. Domácí si tak připsali třetí "penaltové" vítězství během šesti dnů, o němž rozhodl útočník Viktor Hübl. 

Domácí hráli již v úvodní minutě přesilovku, ale žádnou větší šanci si nepřipravili. V páté minutě přenechal Hübl puk Majdanovi, ten však trefil jen připraveného gólmana Pince. Poté se ukázali i Liberečtí, když se šikovně natlačil před Francouze Dušek, ale domácí brankář šanci zlikvidoval. V polovině prvního dějství ujeli v oslabení Víšek s Urbanem, za domácí kontroval ve 14. minutě rovněž v oslabení Trávníček. Ale branky se diváci dočkali až v poslední minutě před první přestávkou, když se trefil se štěstím od modré Posmyk.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Liberec

Během první půlky prostřední části nebyla hra pro diváky příliš atraktivní, poté se však děly věci. Ve 31. minutě Posmyk hrubě podcenil skákající kotouč, Bárta najížděl sám na Francouze a bez problémů vyrovnal. Následně chyboval na útočné modré Gula a Kica se opět řítil sám na domácího brankáře, ale místo puku skončil v brance liberecký forvard. Poté se už ale hosté ujali vedení po další hrubce domácích, kdy Nedvěd v dalším samostatném úniku "vymíchal" Francouze. Obě liberecké trefy dělilo rovných 100 vteřin.

Litvínov se v úvodu třetí části hnal za vyrovnáním a také se mu to podařilo. Šmíd nedokázal v oslabení vyhodit puk a Martynek z otočky skóroval. Verva se poté musela čtyři minuty bránit za Balážovu vysokou hůl, ale Liberec nabídnutou šanci nevyužil a duel dospěl do prodloužení. V něm si obě mužstva zahrála početní výhodu čtyř proti třem, ale bez úspěchu. Došlo tak na trestná střílení, ve kterých byli úspěšnější domácí díky Hüblovi, který procedil puk mezi Pincovy betony.

HC Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:2 po nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Posmyk (Hübl, Ručinský), 42. Martynek, rozhodující sam. nájezd Hübl - 31. Bárta (Urban, Derner), 33. P. Nedvěd (Dušek, Havíř). Rozhodčí: Lacina, Hodek - Štofa, Beneš. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. Diváci: 4 495.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, K. Černý, Stříteský, Gula, Sklenička, Martinka - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - J. Černý, Baláž, Ručinský - Martin Frolík, Rapáč, R. Pšurný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Liberec: Pinc - Šmíd, Havíř, Čakajík, Výtisk, Čutta, Derner - Bulíř, P. Nedvěd, Dušek - Kudrna, Víšek, R. Vlach - Urban, Špaček, Filippi - L. Krejčík, Galamboš, Kica - od 21. navíc Bárta. Trenéři: M. Jelínek a Pešán.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Měli jsme útlum v druhé části, kdy jsme pět, šest minut začali nesmyslně kombinovat v útočné třetině a soupeř chodil do brejků. V tom úseku jsme byli horší. Upustili jsme od té hry, co chceme hrát, ale třetí třetinu jsme hráli dobře, dostali Liberec pod tlak a mohli dát i další gól. Ale nestalo se a i proto došlo na nájezdy."

Marian Jelínek (Liberec): "Neodehráli jsme špatné utkání, ale opakuje se stejná písnička. Třikrát venku; tři remízy, třikrát jsme prohráli v prodloužení nebo nájezdech. Jako klíčový moment bych viděl náš nájezd za stavu 2:1, mohli jsme odskočit na rozdíl dvou branek. Na druhé straně soupeř byl velmi dobrý, takže remíza byla zasloužená. V dovednostní soutěži byli domácí lepší."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články