Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov porazil Olomouc a ukrojil z náskoku Třince

Litvínov – Litvínov porazil Olomouc 4:2 a vyhrál tak třetí utkání za sebou. Severočeši i díky třem kanadským bodům Petera Jánského snížili náskok vedoucího Třince na devět bodů.

Sport
zdroj: ČT4

Domácí se dostali vedení již v patnácté vteřině, kdy se individuálně prosadil Jánský. Další šanci domácích měl Lukeš, ale jeho bomba těsně minula Trvajovu branku. V 7. minutě připsal dobrou příležitost pro Hanzla Ručinský, jeho pokus z mezikruží olomoucký brankář vyrazil betonem.

O minutu později to bylo již 2:0. Ručinský využil po 18 vteřinách početní výhodu, když napřáhl na modré a jeho střela skončila až za Trvajem. V 17. minutě přišla první šance hostí, ale Řípa na Francouze nevyzrál. Další příležitost měl Jaroměřský, který jedovatě vypálil, puk se poté ještě odrazil od Zuzinovi výstroje a Francouz se musel rychle otáčet, aby puk neskončil za jeho zády.

V 25. minutě si Hanzl vyměnil puk s Petružálkem a rázem se ocitl před Trvajem, ten si však s jeho bekhendovým blafákem poradil. Poté hrál Litvínov necelou minutu dvojnásobnou početní výhodu, ale skóre nenavýšil. To se povedlo až čtvrté formaci při klasickém počtu mužů v poli. Jurčík našel mezi kruhy Šrámka, který prostřelil Trvaje.

Ve 35. minutě bylo na stadionu Ivana Hlinky ještě veseleji. Pavlík napřáhl na modré, jeho střelu tečoval Kubát a Trvaj neměl šanci zasáhnout. Hosty čtvrtý gól nesrazil, naopak začali hrát v pohodě. Na ledě byl najednou jiný tým. Nejprve Buc naznačil přihrávku, ale vypálil rychle z otočky a nedal Francouzovi šanci. Ve 38. minutě Marosz z ničeho nic "plácl" do puku a překvapil reprezentačního brankáře v litvínovském dresu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Olomouc

V 44. minutě seděl na trestné lavici Trávníček a po vyhozeném puku se mu na hlavu sesypalo sklo, hra musela být na deset minut přerušena. Poté chyboval v rozehrávce Pavelka, ale Patera nabídnutou šanci nedokázal využít. V 48. minutě se opět dral do šance Patera, Francouz se však vyznamenal.

Ojedinělou litvínovskou šanci měl v 55. minutě Hanzl, puk však skončil na horní tyčce. Olomoučtí se snažili v závěru zápas zdramatizovat, třetí gól ale vstřelit nedokázali.

HC Verva Litvínov - HC Olomouc 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Jánský (Lukeš, Kubát), 8. Ručinský (Jánský, Lukeš), 29. Šrámek (Jurčík, Písařík), 35. Kubát (Pavlík, Jánský) - 36. Buc (Diviš), 38. Marosz (Rác). Rozhodčí: Šír, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 4565.

Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Šlégr, Gula, Pavelka, Štindl, Frolo - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Olomouc: Trvaj - Staněk, Vyrůbalík, Majeský, Jaroměřský, Škůrek, Ondrušek, Bartoň - Rác, Marosz, Cibák - T. Rachůnek, Patera, Řípa - Zuzin, Herman, Matai - Diviš, J. Knotek, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Miloslav Hořava (Litvínov): "Pro nás to bylo velmi důležité utkání. Věděli jsme, že Olomouc má velmi silný tým. Pomohla nám první třetina, kdy jsme odskočili na 2:0. Od poloviny zápasu jsme byli pod tlakem, ale uklidnil nás třetí a čtvrtý gól. Od té doby převzali otěže zápasu hosté, byli jasně lepší a my jsme se jen bránili. Jsme velice rádi za tři body."

Petr Fiala (Olomouc): "Chtěli jsme dnes uspět, ale je to těžké, když z první šance dostaneme gól a z prvního oslabení také. Poté jsme se dostali do utkání, ale paradoxně jsme dostali další dvě branky. Třetí třetinu jsme se snažili dobýt litvínovskou tvrz, ale bohužel nám nešly přesilové hry. Když jsme chtěli v závěru odvolat brankáře, nedostali jsme se ani pořádně do útočného pásma. Ale klukům nemůžeme nic vyčíst. Odehráli utkání solidně."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články