Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Litvínov porazil Kladno 4:1, rozhodla pětiminutová smršť ve třetí třetině

Litvínov porazil v utkání 26. kola extraligy Kladno 4:1. Severočeši při domácí premiéře nového trenéra Vladimíra Kýhose rozhodli ve třetí třetině čtyřmi góly během čtyř minut a 38 sekund. Dva góly "chemiků", kteří vyhráli potřetí z posledních čtyř utkání, dal Richard Jarůšek. Za hosty se až v samém závěru prosadil Brendan O'Donnell.

Utkání Litvínov - Kladno
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Zdokonalili jsme určité věci na trénincích a v té hře je to vidět. Myslím, že i nasazení je úplně jiné než třeba při zápasech, které jsem před svým nástupem viděl z tribuny," uvedl Kýhos.

Hosté v první třetině mohli děkovat především brankáři Godlovi, který si připsal 20 zásahů, zatímco hosté pálili mezi tyčky pouze sedmkrát. Stav ale zůstal bezbrankový.

I proto, že Hübl s Lukešem své možnosti nevyužili a na Godlovi ztroskotal po přečíslení dvou na jednoho s Mikúšem také zakončující Trávníček.

"První třetina od nás byla perfektní. Šly nám nohy, plnili jsme věci, které jsme měli, dostali jsme soupeře pod tlak. Jediné, co lze vytknout, že jsme nedali vyložené šance," řekl domácí asistent Jindřich Kotrla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Kladno

Ve druhé třetině se aktivita přesunula na hokejky Rytířů. Hned v jejím úvodu po špatném střídání domácích jeli ve třech na gólmana Januse, ale situaci vůbec nezvládli.

Tváří v tvář na něho nevyzrál ani Ondřej Bláha, jenž se pokusil zakončit chytře mezi betony, ale Janus jeho úmysl přečetl. V přesilovce krátce po polovině zápasu neproměnil velkou příležitost Stach.

Po sérii příležitostí Středočechů se pak připomněli i domácí. Mahbod však ztroskotal na Godlovi a po souhře v situaci dvou na dva s Válkem dopadl stejně i Helt. Překvapit Januse se pak pokoušel ještě Zikmund, ani on ale skórem nepohnul.

S góly se roztrhl pytel ve 47. minutě, kdy v přesilovce pálil od modré čáry Jánošík a Jarůškova teč zajistila domácím vedení.

"Adam vystřelil, já jel před branku, kde je moje pozice. Měl jsem hokejku v jedné ruce, puk ji trefil a byla z toho branka. Na střídačce jsem pak zjistil, že hokejka je zlomená," popsal Jarůšek.

Vzápětí nevyužil svou šanci Hübl, ale domácí to nemuselo mrzet dlouho, neboť Petružálek jen chvilku nato zvýšil.

"Zápas byl i po prvním gólu otevřený, ale při druhém gólu tam byla chyba na naší modré čáře, kdy jsme šli do kličky a ztratili puk. Za stavu 2:0 už jsme museli hrát na riziko, abychom zkusili snížit, ale místo toho nám to tam napadalo," řekl kouč hostů David Čermák.

Uběhlo jen 34 sekund a bylo to už 3:0, když se z prostoru mezi kruhy znovu prosadil Jarůšek. Skvělou pasáž domácích pak završil individuální akcí Pavelka, jenž parádně připravil gól pro zblízka zakončujícího Myšáka.

Cikánek následně vysvobodil z brankoviště Godlu. Janus přišel o první čisté konto až v čase 58:33, kdy využil přesilovku pět na tři O'Donnell.

"Litvínov na nás v první třetině vlítnul. Přehrával nás a my jsme tam byli jak na kolotoči, jen díky gólmanovi skončila ta třetina 0:0. Ve druhé třetině jsme se trochu zlepšili, ve třetí třetině rozhodly některé naše zbytečné fauly. Pustili jsme Litvínov do přesilovky a jakmile se domácí dostali do vedení, uklidnili se a zaslouženě vyhráli," přiznal Čermák.

HC Litvínov - Rytíři Kladno 4:1 (0:0, 0:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 47. Jarůšek (Jánošík, L. Kašpar), 49. J. Petružálek (L. Doudera, F. Lukeš), 49. Jarůšek (Mahbod, M. Hanzl), 51. Myšák (T. Pavelka) - 59. O'Donnell (Austin, B. Nash). Rozhodčí: Šír, Úlehla - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 6011 (vyprodáno).

Litvínov: Janus - Jánošík, L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Kubát, Baránek - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - J. Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, J. Mikúš, L. Kašpar - Válek, Helt, Trávníček. Trenéři: Kýhos, Skuhrovec a Kotrla.

Kladno: Godla (51. Cikánek) - B. Nash, Austin, A. Lakos, Zajíc, Zelingr, Kehar - Bílek, Stach, Zikmund - Hajný, T. Kaut, O'Donnell - Redlich, P. Machač, J. Strnad - O. Bláha, Melka, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články