Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov podlehl v prodloužení Spartě, rozhodl gól Sukeľa

Litvínov bojoval, nakonec ale podlehl Spartě 3:4 v prodloužení. Pražané vyhráli popáté za sebou, Litvínov prohrál pátý z posledních šesti duelů. V 64. minutě rozhodl svým druhým gólem v zápase Matúš Sukeľ.

Utkání Litvínov - Sparta
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

První branku utkání vstřelil již po 34 vteřinách novic v litvínovském dresu Mahbod, který pohotově dorazil Válkovu střelu, odraženou od horní tyče.

Za 39 sekund bylo vyrovnáno. Sukeľ po nešťastném zákroku Januse dorazil puk do odkryté branky.

V šesté minutě se řítil na Sedláčka Mikúš, v poslední chvíli ho nedovoleně zastavil Piskáček a domácí dostali možnost početní výhody, kterou ale nevyužili.

V polovině úvodní části se ale už dostali opět do vedení. Petružálek našel rozjetého Jarůška a ten zblízka chytře překonal Sedláčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Sparta

Nástup do druhé třetiny vyšel lépe sparťanským hráčům. Po 26 vteřinách Rousek z mezikruží vyrovnal.

V 26. minutě vystihl Jarůšek chybnou Řepíkovu rozehrávku, ale Sedláček jeho bekhendový blafák zlikvidoval. Další šanci měl Hanzl, střelu švihem z pravého křídla opět kryl sparťanský gólman.

V 34. minutě vypálil Košťálek, Janusovi puk propadl a hostující obránce jej v klidu mohl dojet a dorazit do prázdné branky. Slovenský brankář poté opustil branku a přenechal místo Honzíkovi.

"Trenér na mě zavolal, že se mám obléknout a jít do branky. Neměl jsem moc času na přípravu, ale Sparta tam na mě vyslala hned nějaké střely, takže jsem se do toho dostal rychle. Pak už to bylo rychlé. Škoda jen, že jsme nevytěžili více než bod," popsal David Honzík svůj nástup do utkání.

Litvínovu se povedlo vyrovnat v samém závěru třetiny. Hübl sklepl puk ze vzduchu a zamířil těsně pod horní tyčku. Rozhodčí branku i po prozkoumání videa uznali.

"Nebyl jsem na sto procent přesvědčený, že to bude branka, ale věřil jsem tomu. Bohužel to stačilo jen k bodu. V naší situaci musíme bodovat naplno, bod je málo. Dneska jsme hráli celkem dobře celé utkání, ale přesilové hry nám vůbec nejdou," prohlásil litvínovský útočník Viktor Hübl.

Třetí třetina začala z obou stran opatrněji. Nikdo nechtěl udělat chybu a duel bez větších šancí dospěl do prodloužení.

V něm domácí hráli dvě minuty proti třem, ale ani to jim nepomohlo ke vstřelení branky. V 64. minutě se Sukeľ trefil zblízka do šibenice a rozhodl.

"V koncovkách utkání ukazujeme, jaký jsme tým. Minule jsme proti Hradci Králové také dokázali utkání zlomit na naši stranu. Vždy se v závěru dokážeme semknout a utkání zvládnout," uvedl Sukeľ.

"Jsem rád, že jsem dal dvě branky. Mohlo by to takto jít i nadále. Vyhráli jsme sice čtrnáct z patnácti utkání, ale určitě makáme i dál a nic se pro nás nemění," dodal Sukeľ.

HC Litvínov - Sparta Praha 3:4 v prodloužení (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Mahbod (Válek), 10. Jarůšek (J. Petružálek, T. Pavelka), 40. V. Hübl (T. Pavelka, Válek) - 2. Sukeľ (Jurčina, A. Kudrna), 21. Rousek (Smejkal, Tomášek), 34. Košťálek (Smejkal, Pech), 64. Sukeľ (A. Kudrna). Rozhodčí: Bejček, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 5969.

Litvínov: Janus (34. Honzík) - Jánošík, L. Doudera, Baránek, Ščotka, Štich, T. Pavelka, Kudla - Mahbod, V. Hübl, Válek - J. Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, J. Mikúš, Lukeš - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.

Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, Piskáček - Řepík, Tomášek, Smejkal - Říčka, Sukeľ, A. Kudrna - Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, Rousek, T. Pšenička. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články