Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Litvínov po sérii šesti výher prohrál v Pardubicích 2:3

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili ve 28. kole extraligy Litvínov 3:2 a ukončili tak sérii šesti výher soupeře. Domácí sami uspěli po dvou předešlých nezdarech. Na výhře Východočechů se gólem a asistencí podílel útočník Tomáš Nosek.

Utkání Pardubice - Litvínov
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Brankář Severočechů Francouz v předešlých dvou zápasech neinkasoval, v Pardubicích ale jeho série po 138 minutách a 20 vteřinách skončila. Již ve třetí minutě jej po samostatné akci překonal Nosek. Domácí mohli své vedení zvýšit v přesilových hrách, nevyužili ale ani třináctisekundovou výhodu dvou hráčů v poli. Litvínov se v útočném pásmu výrazněji předvedl až v 15. minutě, Trávníček s Hanzlem ale Hudáčka nepřekonali. Francouze na druhé straně prověřil Somík, litvínovská jednička ale předvedla další povedený zákrok.

Blízko vyrovnání byl ve 21. minutě v početní výhodě Jánský, Hudáček ale stihl jeho dorážku vyrazit. Francouzovi poté při Kousalově střele pomohla tyč. V polovině zápasu ale už tolik štěstí neměl a Zohorna po kombinaci s Vašíčkem zvyšoval do prázdné branky na 2:0. Následně byl ale střelec první branky domácích vyloučen a Posmyk dokázal snížit, když se trefil přesně mezi Hudáčkovy betony. Litvínov se tak ze hry prosadil po 153 minutách, předešlá dvě utkání totiž vyhrál 1:0 po samostatných nájezdech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Litvínov

Východočeši ale získali ještě ve druhé třetině dvoubrankové vedení zpět. Posmykovo vyloučení ještě "Chemici" i přes řadu šancí soupeře přežili, dvanáct sekund po návratu urostlého beka na led se prosadil pohotově zakončující Kousal. Centr první formace ve 45. minutě přidat další gól, Francouz byl ale proti a následně si poradil i s nájezdem Sýkory.

Neproměněné šance domácí mrzely. Ve 48. minutě totiž duel zdramatizoval Hübl. Následně ale hosté nevyužili dvě přesilové hry a o případný závěrečný nápor je připravilo vyloučení Jánského, ke kterému následně přisedl i Hanzl. Na stavu skóre se ale už nic nezměnilo.

HC Pardubice - HC Litvínov 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. T. Nosek (Benák, Radil), 31. T. Zohorna (Vašíček), 39. Kousal (T. Nosek) - 33. Posmyk (J. Černý, Hanzl), 48. Hübl (Jánský, Ručinský). Rozhodčí: R. Čech, Polák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. Diváci: 6676.

Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Píša, V. Kočí, Gregorc, Vašíček, Čáp - Radil, Kousal, T. Nosek - P. Sýkora, T. Zohorna, Somík - Semorád, Moučka, Endál. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Litvínov: Francouz - Stříteský, Zeman, Gula, Chaloupka, Posmyk, Kousalík - Jánský, Hübl, Ručinský - Martynek, Hanzl, Trávníček - Majdan, Piroš, J. Černý - Písařík, Jurčík, R. Pšurný. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Dobře jsme začali, měli jsme tlak a mohli jsme dát více gólů. Příležitosti jsme měli i celkově v utkání. V přesilových hrách jsme měli poměrně velký tlak kolem branky, měli jsme i nějaké samostatné nájezdy, ale bohužel jsme moc gólů nedali. I proto jsme chybami ve třetí třetině utkání zdramatizovali, dostali jsme se pod tlak. Celkově jsme ale byli vzhledem k příležitostem lepším týmem a zaslouženě získali tři body."

Radim Rulík (Litvínov): "Nezachytili jsme začátek, prvních deset minut byli domácí lepší. Pak se hra srovnala. Bohužel jsme inkasovali první branku, přičemž jsme chtěli první třetinu neinkasovat. Od druhé třetiny to byl vyrovnaný hokej, rozhodly přesilové situace. Ve třetí části jsme měli více ze hry, soupeř ale měl náskok a nedokázali jsme to dotáhnout do takového konce, abychom získali alespoň bod. Byli jsme tomu blízko, v závěru jsme se ale bohužel nedostali do power play, což asi taky rozhodlo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články