Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litvínov po osmi zápasech naplno bodoval, Karlovy Vary sestřelil dvougólový Štich

Dvě branky obránce Davida Šticha přispěly k vítězství Litvínova v dohrávce 5. kola na ledě Karlových Varů. I třetí podkrušnohorské derby v sezoně tak vyhrál hostující tým, Chemici proti Varům uspěli podruhé během jednoho týdne. Severočeši si připsali třetí výhru za sebou, naplno však bodovali poprvé po osmi zápasech.

Radost hokejistů Litvínova
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Vyhráli jsme s Karlovými Vary podruhé v krátké době. Tak nějak jsme věděli, co od nich máme čekat. Do zápasu jsme nevkročili ideálně, ale nesložilo nás to a začali jsme hrát svoji hru. Více jsme se tlačili do brány, stříleli jsme, šest gólů tam spadlo a vezeme si tři body," řekl po utkání Štich.

Z utkání uběhlo pouhých 44 sekund, když po odražené střele od tyče Godlovy branky otevřel skóre domácí Beránek. Úvodní zásah však musel ještě posvětit videorozhodčí.

Po zajímavé příležitosti Fleka ve čtvrté minutě se při vyloučení Pulpána dostali do zápasu i Severočeši. Po nevyužité první přesilovce se v té další trefil Lukeš, který v 10. minutě tečoval nahození Hübla.

Ještě v úvodní dvacetiminutovce mohl otočit vývoj zápasu Hanzl, který však po chybě Pulpána svůj sólový nájezd nevyužil.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Litvínov

Ve 25. minutě se však po ideální Heltově nahrávce a následné střele Cibulskise z mezikruží hráči Litvínova dočkali. O chvíli později mohl zvýšit Žejdl, avšak z bezprostřední blízkosti Novotného nepřekonal.

Západočeši poté přidali na rychlosti a za svoji zvýšenou aktivitu si vysloužili vyrovnání ve 29. minutě Kašeho vyraženou střelu vrátil bekhendem za Godlova záda Vondráček.

Nepříjemný moment se odehrál na konci druhého dějství, když při jednom ze soubojů v brankovišti zůstal na ledě otřesený litvínovský gólman. Po ošetření však pokračoval ve hře.

Ve třetí části se mezi oběma soupeři strhla gólová přestřelka, v níž tahala domácí Energie za kratší konec.

Hostům vrátil vedení ve 42. minutě Štich, jehož pokus od mantinelu propadl za Novotného záda. O pět minut později zaznamenal Štich, jenž měl dodnes v sezoně ze 20 zápasů na kontě jediný bod za nahrávku, střelou od modré čáry svůj druhý úspěch a pomohl svému mužstvu k již dvoubrankovému náskoku. Nic na tom nezměnila ani trenérská výzva domácí střídačky.

"Důležité je, že jsme dali šest gólů a vezeme si tři body, které jsou pro nás velmi důležité do tabulky. Co se týče mých dvou gólů, byly to prostě dvě střely, které tam spadly. Ale nebudu lhát, samozřejmě to potěší," uvedl Štich.

Za 32 sekund to však bylo opět jen o jednu branku po střele Mikúše a brankové dostihy pokračovaly i nadále.

Západočeši ve snaze vstřelit vyrovnávací branku nechávali otevřená zadní vrátka, čehož po přečíslení se Zdráhalem využil o dalších 71 sekund později Žejdl.

Domácí se přesto nevzdali a v 58. minutě sáhli ke hře bez brankáře. V power-play dokázal snížit Flek, na vyrovnání však Karlovarští nedosáhli. Naopak v čase 59:50 jistil tříbodový zisk pro hosty Pospíšil.

"Samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát. V posledním zápase jsme prohráli v Brně, takže jsme chtěli do toho utkání vstoupit dobře. To se nám podařilo, bohužel se nám ale dnes nepodařilo vyhrát. My jsme si třetí třetinu nepohlídali a bohužel nás soupeř zlomil. Odskočili nám o dva góly, pak už se to dohánělo těžko. Ještě se nám podařilo snížit. Je škoda, že se nám to nepodařilo dotáhnout alespoň do té remízy," prohlásil karlovarský útočník Ondřej Beránek.

Energie Karlovy Vary - HC Litvínov 4:6 (1:1, 1:1, 2:4)

Branky a nahrávky: 1. O. Beránek (M. Rohan, D. Kaše), 29. Vondráček (D. Kaše, Redlich), 47. T. Mikúš (O. Beránek), 59. Flek - 10. F. Lukeš (V. Hübl, Balinskis), 25. Cibulskis (Helt, P. Svoboda), 42. Štich, 47. Štich (F. Lukeš, V. Hübl), 49. Žejdl (P. Zdráhal), 60. Pospíšil (V. Hübl). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Hynek, Šimánek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1.

Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, M. Rohan, Weinhold, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, D. Mikyska - Flek, D. Kaše, Hladonik - O. Beránek, T. Mikúš, Lauko - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Litvínov: Godla - Irving, Ščotka, Balinskis, D. Kolář, Štich, Demel, Cibulskis - P. Zdráhal, Žejdl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Fronk, M. Hanzl, P. Svoboda - M. Látal, Helt, Zygmunt. Trenér: Országh.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články