Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Litvínov otočil zápas v Olomouci, v prodloužení vystřelil Chemikům dva body Ščotka

Litvínov vyhrál v Olomouci 5:4 v prodloužení, ačkoliv ještě na začátku 38. minuty prohrával 1:3. Hosty zachránil 57 vteřin před koncem třetí třetiny obránce Marek Trončinský. V čase 62:41 pak rozhodl o druhém bodu pro Chemiky další zadák Jan Ščotka. Dva góly domácích dal David Ostřížek.

Utkání Olomouc - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Už ve třetí minutě skončil zápas po souboji u hrazení pro hostujícího beka Pichého. Skóre mohl ze sóla otevřít Skladaný, trefil však pouze beton hostujícího brankáře Petráska.

Ani střela Švrčka nepropadla za jeho záda. Těsně vedle tyčky skončila Mrázova teč v přesilovce.

Na druhé straně do šance poslal Litvínov nepřesnou rozehrávkou Káňa, ale ani hosté stavem nepohnuli. Hanáci pak měli k dispozici 49 sekund přesilovky pět na tři a brzy ji využili zásluhou Ostřížka.

Právě úspěšný střelec minutu před koncem třetiny chyboval a nabídl Hüblovi samostatný únik, Konrád ale spoluhráčovu chybu napravil a puk vyrazil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Litvínov

Litvínov začínal druhou třetinu přesilovkou. Ščotka během ní našel Válka a ten puk doklepl za Konrádova záda. Vzápětí Skladaného pokus vykryl Petrásek.

Početní výhodu dostali i domácí. V oslabení se ocitl před Konrádem osamocený Lukeš, ale domácí brankář puk přikryl.

O další únik hostů se postaral Tročinský, ale domácí z protiútoku díky Ostřížkovi získali vedení zpět na svou stranu. Hned 56 vteřin poté Laš zvýšil.

Vrátit Chemiky do hry mohl po Petráskově nahrávce Petružálek, jenže puk skončil pouze v Konrádově lapačce.

Holec tři minuty před koncem druhé třetiny trefil tyč a místo čtvrtého gólu domácích přišli chvilky Severočechů.

Po nahrávce Kašpara se trefil Hanzl a sám Kašpar pak 57 sekund před druhou přestávkou vyrovnal.

Těsně předtím, než dostal Kašpar puk za brankovou čáru, se obránce Litvínova Hunkes srazil s jedním ze spoluhráčů a zůstal ležet na ledě poté, co dostal bruslí do hlavy.

Třetí třetinu začali lépe hosté, ale střely Válka a Mikúše gólem neskončily. Ve 44. minutě Tomeček poslal puk do strany Handlovi, ten se rozhodl zakončovat sám a Olomoučtí opět vedli.

Teprve šestnáctiletý útočník tak mohl v 10. zápase v extralize slavit premiérový gól. "Tobiáš Handl si gól zasloužil, odehrál dneska výborný zápas a mohu mu pogratulovat. Kdyby neměl extraligový potenciál, tak by nehrál," prohlásil domácí kouč Jan Tomajko.

Necelé tři minuty před koncem základní doby hrál Litvínov přesilovku, pak to navíc zkusil bez Petráska. A uspěl, když opětovné vyrovnání zařídil Tročinský.

Zápas nakonec rozhodlo až prodloužení, když po přihrávce Lukeše uklidil puk do brány Ščotka.

HC Olomouc - HC Litvínov 4:5 v prodloužení (1:0, 2:3, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Ostřížek (J. Knotek), 25. Ostřížek (Jergl, Mráz), 26. Laš (Holec, Skladaný), 44. Handl (Vyrůbalík) - 22. Válek (Ščotka, J. Petružálek), 38. M. Hanzl (Kašpar), 40. Kašpar (Jurčík, J. Mikúš), 60. Trončinský (F. Lukeš, J. Mikúš), 63. Ščotka (F. Lukeš, V. Hübl). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - D. Jelínek, Špringl. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:2. Diváci 4177.

Olomouc: Konrád - J. Galvas, Ondrušek, Dujsík, Švrček, M. Hlaváč, Vyrůbalík - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Holec, Strapáč, Burian - Mráz, Skladaný, Laš - V. Tomeček, Handl, J. Káňa. Trenéři: Moták a Tomajko.

Litvínov: Petrásek - Tročinský, Ščotka, Graborenko, Piché, Hunkes, L. Doudera, Šesták - J. Petružálek, M. Hanzl, Trávníček - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Kašpar, J. Mikúš, P. Svoboda - Jurčík, M. Havelka, Helt. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Jan Tomajko (Olomouc): "Pro nás to bylo smolné utkání. V utkání jsme vedli a vždy jsme to ztratili. Věřili jsme, že stav 4:3 udržíme, ale pak jsme bohužel šli do oslabení a dostali v něm gól. Vyloučení Laše je škoda, ale bylo to v zápalu boje. Škoda toho závěru, ale nedá se nic dělat, myslím si, že jsme byli hodně nervózní. Musíme bojovat v dalších zápasech o to, abychom se dostali do desítky."

Radim Skuhrovec (Litvínov): "Utkání pro nás dopadlo velmi dobře. Od začátku se pro nás nevyvíjelo moc dobře, udělali jsme tam dvě technické chyby a poslali se do tří. Olomouc vstřelila branku, pak se nám podařilo vyrovnat. Přes další dva góly Olomouce jsme to nevzdali a hráli jsme dál. Vyrovnali jsme, potom během utkání to pro nás bylo ale těžší, protože nám vypadli dva zranění obránci ze základní sestavy, kteří nedohráli. Hráli jsme tak jen na pět zadáků. Ve třetí třetině jsme dostali branku, ale nesložili jsme zbraně, kluci to parádně odmakali. A myslím, že zaslouženě i se štěstím se nám povedlo v power-play srovnat. Samozřejmě v prodloužení je to potom vabank. Nám se podařila dobře sehrát akce a máme dva body. Podle vývoje utkání jsme za ně strašně rádi."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články