Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov neudržel vedení a prohrál se Zlínem po nájezdech

Litvínov - Hokejisté Zlína vyhráli v předehrávce 1. kola extraligy na ledě Litvínova 3:2 po samostatných nájezdech a potvrdili, že se jim proti Severočechům dlouhodobě daří. Porazili je podeváté za sebou. Litvínov proti Zlínu uspěl naposledy v lednu 2011.

Litvínov-Zlín
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Severočeši byli od začátku mírně aktivnější, diváci na Zimním stadionu Ivana Hlinky ale dlouho moc šancí neviděli. Ve 12. minutě mohl otevřít skóre Martynek, ale neuspěl stejně jako Köhler s Honejsek na zlínské straně. Brankáři Francouz i Štůrala byli pozorní. Bezbrankový stav změnil až ve 24. minutě Hanzl, který využil třetí litvínovskou přesilovou hru.

V 36. minutě mohl zvýšit Černý, ale Štůrala jeho střelu zlikvidoval. Hosté sice nebyli v útoku dlouho příliš nebezpeční, před koncem druhé části se jim ale podařilo vyrovnat. Pavlíkovo vyloučení potrestal Tesařík. Prvním hráčem, který se prosadil při rovnoměrném počtu hráčů na ledě, se stal v polovině třetí třetiny Piroš.

Přiblížil tak Litvínov k ukončení dlouhé série porážek od Zlína. Verva byla navíc nadále aktivnější a nepouštěla Berany do tlaku. Hosté ale dokázali vytěžit z minima maximum, v 57. minutě vyrovnal pohotově dorážející Leška. Hned první utkání nové sezony se tak muselo prodlužovat. V nastavení domácí nevyužili přesilovku čtyři na tři a nakonec je to mrzelo. V nájezdech totiž získali bonusový druhý bod hosté, úspěšným exekutorem byl jen Honejsek.

HC Verva Litvínov - PSG Zlín 2:3 po sam. náj. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Hanzl (Martynek, Trávníček), 51. Piroš (Gerhát) - 39. Tesařík (Honejsek, Čajánek), 57. Leška (Balaštík, Valenta), rozhodující nájezd Honejsek. Rozhodčí: Mikula, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 5150.

Litvínov: Francouz - Pavlík, Kousalík, Stříteský, Zeman, Gula, Chaloupka - Martynek, Hübl, Lukeš - Gerhát, Piroš, Ručinský - Jurčík, Černý, R. Pšurný - Hanzl, Trávníček. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Zlín: Štůrala - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, F. Čech - Ondráček, Melenovský, Kubiš. Trenéři: Rost. Vlach a Jurík.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Začínat proti Zlínu pro nás není moc dobrý los. Za dvě sezony jsme jim dokázali vstřelit jen osm gólů, čtyři každý rok. Myslím si, že to byl perfektní hokej a byli jsme krůček ke třem bodům. V závěru jsme si to možná i zasloužili. Je vidět, že Zlín má silné mužstvo a dokáže potrestat každou chybičku. V prodloužení jsme zahráli hrozně přesilovku a trestné střílení už je loterie. S výkonem mužstva jsem spokojený. Samozřejmě, že jsme mohli mít tři nebo dva body, máme jen jeden. Když budeme pokračovat touto cestou, bude to dobré."

Juraj Jurík (Zlín): "Myslím si, že na úvod sezony to byl pěkný hokej. Bylo to vyrovnané utkání, o čemž svědčí, že skončilo po normální hrací době 2:2. Přijeli jsme si do Litvínova pro nějaký bodík, protože víme, že se nám zde docela daří. Na druhou stranu ale víme, že každá série musí někdy skončit, a nechtěli jsme, aby skončila dnes. Měli jsme štěstí, že v prodloužení domácí nevyužili přesilovku, a proto můžeme brát dva body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články