Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Litvínov musí přerušit přípravu už potřetí. Člověk neví, jak má reagovat, jdeme ze dne na den, říká Országh

Ve velmi nezáviděníhodné pozici jsou po necelém měsíci od začátku sezony hokejisté Litvínova. Po řadě změn v klubu natěšení Severočeši odehráli dosud pouze tři zápasy, všechny prohráli a uzavírají tabulku bez bodového zisku s celkovým skóre 6:13. Minimálně dva týdny navíc nebudou mít možnost k nápravě. Při nucené pauze, která začne kvůli boji s koronavirem v pondělí, se navíc vyrojily další starosti spojené s tréninkovými možnostmi.

Vladimír Országh
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Severočeši mají za sebou už dvě delší období, kdy se nemohli hokeji plnohodnotně věnovat. Nyní je čeká třetí. Podobně jako ostatní mužstva mají ale vůbec největší obavy z nejistoty.

Nikdo totiž v současnosti neví, co bude následovat pak a zda se extraliga po čtrnáctidenní odstávce bude moct znovu rozjet.

"My už začínáme potřetí, protože jsme byli dvakrát v karanténě," připomněl s hořkým úsměvem trenér Vladimír Országh.

"Je to zkrátka situace, s kterou se musíme vypořádat. Nejsme v tom jen my, jsou v tom všichni. Jednoduše musíme čekat a doufat, že zastavení soutěže bude co nejkratší a pak se to rozvolní. Pokud ne, půjdeme s davem a budeme dělat, co je třeba a co nám bude dovoleno," uvedl Országh.

Zapovězena budou nejen utkání, ale i tréninky ve vnitřních prostorách, hráči tak nebudou moct na led.

"Něco se nám rýsuje. Ale teprve uvidíme, moudřejší budeme v příštích dvou dnech. Možností je více. Jak někde na ledě, tak třeba jen tréninky po skupinách bez ledu, což ale samozřejmě není ideální, protože ten led potřebujete. Nějaké možnosti máme, ale nechci předbíhat, neboť zatím není nic jisté," řekl Országh.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Sparta

"Situace, kterou prožíváme, je každopádně složitá. Člověk neví, jak má reagovat, i když se snažíme. Jdeme jen ze dne na den. Není to ideální. I proto, že máme v týmu i starší hráče, kteří ty výkyvy nesnáší úplně dobře, což bylo patrné i v dnešním utkání. Ale jak říkám, nejde jen o nás, je v tom dalších 13 klubů ligy, co se s tím musí vypořádat. Co bude možné dělat, to uděláme, musíme se přizpůsobit. Je taková situace a zdraví je na prvním místě, o tom není pochyb," doplnil Országh.

Sparta zvažuje možnost, že by trénovala na ledové ploše pod širým nebem v Dobříši. "Je to v jednání," řekl trenér Miloslav Hořava.

"Nevíme, jestli to bude, ale hledáme možnost, abychom dostali hráče alespoň do nějakého tréninku. Jsme však samozřejmě limitovaní těmi opatřeními a máme od vedení klubu nařízeno, že všechny podmínky se musí dodržovat, což chápeme a dodržovat vše také budeme," dodal Hořava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články