Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Litvínov dřel, ale plzeňského lídra soutěže nepřetlačil

Hokejisté Litvínova začali náramně – už v desáté vteřině dal gól Lukeš a snaha zastavit sérii pěti porážek začala vypadat reálně. Jenže Plzeň, která jasně vládne tabulce, i když v posledních zápasech rozhodně nebyla neporazitelná, se rychle oklepala a brzy převzala vedení. Domácí ale bojovali, nového kouče Jiřího Šlégra potěšili, když vyrovnali na 4:4. Poslední slovo měl ale favorit.

Litvínov - Plzeň, Kantner z Plzně před brankářem Kantorem
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Litvínovští nastoupili do utkání proti lídrovi soutěže s odhodláním konečně prolomit bídnou bilanci posledních zápasů a úvod zápasu jim vyšel parádně. Již v desáté vteřině Hübl zadovkou zpoza branky našel Lukeše a ten se střelou z mezikruží nemýlil. Ve třetí minutě Válek nebezpečně vystřelil přes obránce, gólman Svoboda ale puk vyrazil. Jenže to bylo ze strany domácích v prvním dějství vše, poté převzali otěže utkání hosté.

Kratěna ve čtvrté minutě nikým nehlídaný mezi kruhy pohodlně vyrovnal. Další šanci Rubnerovi zmařil Kantor, který vytáhl dobrý zákrok lapačkou. V 13. minutě litvínovský brankář opět podržel svůj tým, když ho spoluhráči nechali napospas dvojici Mertl, Kantner a Kantor vleže zamezil jisté brance. V 17. minutě se už hosté ujali vedení: Stach při přesilové hře napřáhl na modré čáře a propálil vše, co mu stálo v cestě.

V úvodu druhé třetiny měli domácí v rychlém sledu dvě přesilové hry, ale nedokázali si v nich vypracovat žádnou větší příležitost. A tak si hosté v pohodě šli pro třetí branku. Ve 28. minutě Gulaš vypálil a Kantner měl dostatek času na dvě dorážky, než puk dotlačil do sítě. Pro plzeňského mladíka to byla vůbec první trefa v extralize. Za pouhých 13 vteřin však Litvínov snížil. Gerhát ranou z první vypálil na Svobodu, ten se ale musel červenat, když střelu podcenil a puk skončil za jeho zády.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Litvínov - Plzeň

Jenže hosté nenechali nic náhodě a opět zabrali. Moravčík si našlápl na pravém křídle, natlačil se před Kubáta a bekhendem přidal čtvrtý gól. Ve 36. minutě ujel Kubát v oslabení, sám proti Svobodovi ale situaci nevyřešil dobře. V závěru prostřední části se domácím opět povedlo snížit stav na rozdíl jediné branky. Baránek švihem vypálil od modré čáry a Svobodovi proklouzl kotouč mezi betony.

Litvínov dokázal ve 44. minutě dokonce vyrovnat, když Lukeš ranou z pravého křídla dokázal využít druhou početní výhodu. Vedoucí branku mohl přidat Trávníček, který se v oslabení řítil sám na hostujícího brankáře, v zakončení ale selhal, když Svobodovi vyprášil pouze betony. Na druhé straně jedovatě vypálil Rubner, Kantor zakročil.

Rozhodující trefa přišla v 52. minutě při hře ve čtyřech. Obránce Jones si sjel od modré čáry a nadvakrát překonal bezmocného Kantora, kterého spoluhráči nechali opět na holičkách. Litvínov se na další vyrovnání již nezmohl ani při hře v šesti proti čtyřem a dál se topí v hluboké krizi. Připsal si sedmou prohru na domácím ledě v řadě a z posledních šesti duelů zaznamenal pouze bod.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 4:5 (1:2, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. F. Lukeš (V. Hübl, L. Doudera), 28. Gerhát (F. Lukeš), 38. Baránek (M. Hanzl, Havlíček), 44. F. Lukeš (V. Hübl, Gerhát) - 4. Kratěna (Pour, Moravčík), 17. Stach (Kracík, Gulaš), 28. Kantner (Gulaš, Mertl), 32. Moravčík (Gulaš, Mertl), 52. Jones (Stach, D. Sklenička). Rozhodčí: Bejček, Šír - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 4243.

Litvínov: Kantor - L. Doudera, Kubát, Hunkes, Šesták, Gula, Baránek - Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš - M. Hanzl, Havlíček, Trávníček - Havelka, Smolka, Matoušek - Dufek, Válek, Helt. Trenéři: Šlégr, D. Stránský, Weissmann a Skuhrovec.

Plzeň: M. Svoboda - Vráblík, J. Kindl, Jones, D. Sklenička, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Kantner - Pour, Kratěna, Schleiss - P. Straka, Stach, D. Kindl - Hollweg, Kracík, Rubner. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Jiří Šlégr (Litvínov): "Začátek jsme měli dobrý. Potřebovali jsme dát první branku, přesto jsme bohužel třetinu prohráli. Vzhledem k tomu, že jsme změnili systém hry, kluci si na to zvykají. Od druhé třetiny se ale naše hra zlepšovala. Škoda, že jsme v závěru nedokázali vyrovnat, šance jsme na to měli. Chtěl bych kluky pochválit, výkon byl bojovný a snažili se dodržovat pokyny, které jsme jim dali. Jsem přesvědčený, že pokud budeme hrát jako dnes, tak výsledky přijdou."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Úvod zápasu nám stejně jako ve Zlíně nevyšel, dostali jsme po deseti vteřinách gól. Na můj vkus jsme dělali řadu chyb, naštěstí jsme třetinu otočili. Ve druhé a třetí třetině jsme měli řadu nepřesností, zbytečné fauly, chyby. I přesto, že jsme získali tři body, musíme hru s pukem i další věci zlepšit."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články