Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Litvínov doma dokázal přehrát Vítkovice

Litvínov - Severočeši nastoupili do zápasu s chutí a možnost poskočit v tabulce směrem nahoru využili. Už ve druhé minutě skóroval Pšurný. Vítkovice díky Šedivému srovnaly, ale po gólu Lukeše již jen dotahovali. Litvínov si utkání hlídal, dvakrát utekl na rozdíl dvou branek, ale Vítkovice pokaždé snížily. Na konci zápasu jim k tomu pomohla hra bez brankáře, v samém závěru pak sahali po vyrovnání, ale Litvínov těsné vítězství uhájil.

Litvínov - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Úvodnímu vhazování předcházela ceremonie Vojtěcha Kubinčáka, který dnešním utkáním pokořil hranici 683 odehraných zápasů za Litvínov a překonal tak svého kamaráda a nyní nadřízeného Roberta Kyselu. A Kubinčák byl patřičně nabuzený i v samotném zápase, protože již po 96 vteřinách ideálně našel před brankou Pšurného a ten svým prvním gólem v černožlutém dresu otevřel skóre.

V páté minutě byl v šanci opět Kubinčák, tentokrát se rozhodl zakončit sám, ale jeho projektil mířil nad Málkovu branku. Verva si mohla pojistit vedení ve 13. minutě, ale Martynek střelou z mezikruží trefil pouze Málka. A tak se v závěru třetiny postaral o vyrovnání Šedivý, když propálil Francouze střelou nad lapačku. První polovina prostřední části příliš vzruchu nepřinesla, zato v té druhé se s brankami roztrhl pytel. Ve 27. minutě Lukeš nečekaně vypálil z otočky a puk k překvapení všech včetně Málka skončil za jeho zády.

Zvýšit mohli Severočeši o chvíli později v početní výhodě, ale výborný Málek byl proti. Ve 35. minutě už se to ale domácím povedlo - od modré pálil Stříteský, Málek puk vyrazil jen k Martynkovi a ten bez problémů vsítil svůj první gól za domácí po příchodu z jihu Čech. Vítkovičtí se však nevzdali a za pouhých 82 vteřin přišlo snížení z hole Barinky. To však stále nebylo vše.

V závěru druhé části hráli domácí početní výhodu čtyř proti třem a z dorážky se prosadil Hübl. Verva tak opět odskočila na rozdíl dvou branek. Již v úvodních vteřinách závěrečné části fauloval Sloboda unikajícího Majdana. Následovalo trestné střílení, které ale litvínovský mladík nezužitkoval. Poté se domácí soustředili na obranu, aby neinkasovali, ale hosté byli v útočné fázi vcelku neškodní.

O rozruch se postaral jen Trávníček, který sestřelil obra Malíka. Ten se těžce zvedal z ledu, ale utkání poté bez problémů dohrál. V 54. minutě nabil Černý do jízdy Balážovi, ten ovšem z dobré pozice minul. Poté našel Posmyk nádhernou přihrávkou Majdana, jenž ale svůj pátý gól v pátém zápase nepřidal. Místo toho se ještě rozvlnila síť na druhé straně, když hosté hráli v šesti proti čtyřem a Polákovu bombu tečoval před brankou Svačina. Domácí však těsné vítězství uhájili.

HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Steel 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. R. Pšurný (Kubinčák, Rapáč), 27. Lukeš (Hübl), 35. Martynek (Stříteský), 39. Hübl (Posmyk, Lukeš) - 19. Šedivý (Strapáč), 36. Barinka (Malík, Ujčík), 60. Svačina (R. Polák, Barinka). Rozhodčí: Hodek, Hrubý - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Diváci: 2925.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Stříteský, K. Černý, Kousalík, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Kubinčák, Rapáč, R. Pšurný - J. Černý, Baláž, Martin Frolík. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Vítkovice: Málek - Malík, Sloboda, Barinka, Rehák, Sedlák, R. Polák - Šedivý, Strapáč, Szturc - Ujčík, Burger, Klimek - Huna, R. Hruška, Kucsera - Svačina, Roman, Walker - T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Vítkovičtí byli v úvodu lepší, lépe bruslili, nečekali jsme jejich taktiku, že nás budou napadat i za brankou, ale rychle jsme na to zareagovali. Mrzí nás gól na 1:1 před koncem první třetiny, kdy jsme udělali hroznou chybu při nepokrytí hráče před bránou. Dalším faktorem bylo odskočení o dvě branky. A poté, že se trefily i jiné formace než jen ta první. To nakonec rozhodlo."

Mojmír Trličík (Vítkovice): "V úvodní třetině bylo jasně vidět, že se potkala mužstva, která měla v předcházejících zápasech problém s produktivitou, gólů padlo málo. Ve druhé části stačilo domácím využít dvě situace po vhazování a jednu přesilovku. Ve třetí třetině už si zápas hlídali a měli ho pod kontrolou. V závěrečných deseti minutách jsme již hráli vabank, ale dali pouze jeden gól. Kvůli špatné produktivitě a fatálním individuálním chybám jsme nezískali ani bod."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články