Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Litvínov dohnal s Plzní čtyřgólovou ztrátu, pak selhal v prodloužení

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili Litvínov 6:5 po prodloužení. Domácí díky čtyřem přeskokovým trefám mířili za tříbodovou výhrou, ale bojovní hosté se nevzdali a třemi góly ve třetí části srovnali. V nastaveném čase dokonal svůj hattrick Ján Sýkora a zajistil domácím alespoň dva body. Plzeň porazila Severočechy poprvé v sezoně.

Mela o kotouč v utkání Plzeň - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Hostům vyšel vstup do utkání dokonale, už ve druhé minutě se prosadil pohotovou dorážkou Hanzl. Poté však hráči Litvínova vrátili domácí do hry sérií nedovolených zákroků. Ve 3. minutě při přesilovce čtyři na tři ještě pokus Sýkory vyrazil Horák, Jeřábkova rána z mezikruží mířila těsně vedle a Hollweg nedokázal zakončit do odkryté branky. Indiáni vyrovnali paradoxně až během početní výhody soupeře, kdy Jeřábek v 10. minutě vystihl rozehrávku Kubáta a svůj únik zakončil úspěšně bekhendem.

O pět minut později hosté kvůli dvěma faulům nabídli Plzni dvouminutovou přesilovku pět na tři, kterou využil trefou na 2:1 Sýkora. Dobře se pohybující domácí si vzápětí v 18. minutě vynutili další dvojité vyloučení a nepřesnou střelu Mozíka do zadního mantinelu doklepl zblízka za brankovou čáru opět Sýkora. Navíc půl minuty na to v početní výhodě pět na čtyři zužitkoval ideální křížnou přihrávku Pulpána Simon a zvýšil patnáct vteřin před první přestávkou na 4:1.

Po pauze vystřídal Horáka v litvínovské brance Soukup, jenž se rozchytal ve dvou po sobě následujících početních výhodách domácích, kterým hosté odolali. Ve 30. minutě sice nejprve zahrozil únikem ve vlastním oslabení Piroš, ale Machovský dobře zasáhl a naopak na druhé straně se prosadil ranou bez přípravy od modré čáry Mozík. Poté se během přesilové hry prosadili také hosté, když Jánský zblízka doklep kotouč do sítě za dezorientovaným Machovským.

Na začátku závěrečné části navíc Gerhátovo nahození z otočky srazil nešťastně do vlastní branky Jeřábek a nabuzení hosté mohli snížit na rozdíl jediného gólu po nebezpečné Jurčíkově dorážce. Domácí viditelně znervózněli a Litvínov při přesilové hře po kombinaci Kubáta s Jánským přidal čtvrtou branku a o 22 vteřin později po nepřesné přihrávce Jeřábka vyrovnal střelou z pravého kruhu Martynek.

V 53. minutě mohl odpovědět dorážející Lev, ale následně domácí svými fauly nabídli soupeři dvě dlouhé přesilovky pět na tři. S vypětím všech sil ale Indiáni přežili šance Hübla s Petružálkem; v prodloužení rozhodl o jejich výhře přesilovkovou tečí a svým třetím gólem v zápase slovenský útočník Sýkora.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 6:5 v prodl. (4:1, 1:1, 0:3 - 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Jeřábek, 16. J. Sýkora (Schleiss, Kadlec), 20. J. Sýkora (Mozík), 20. Simon (Pulpán, Jeřábek), 31. Mozík (Jeřábek), 61. J. Sýkora (Kadlec) - 2. R. Hanzl (Petružálek), 34. Jánský (Ručinský, Hübl), 42. Gerhát (R. Hanzl), 49. Jánský (Kubát), 49. Martynek. Rozhodčí: Hodek, Souček - Brejcha, Polonyi. Vyloučení: 12:19, navíc Piroš, Chaloupka (oba Litvínov) oba 10 min. Využití: 4:2. Diváci: 5070.

Plzeň: Machovský - Mozík, Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Boháč - Balej, Kašpařík, Hollweg - J. Sýkora, Lev, Johnson - Indrák, Simon, Schleiss - M. Beran, R. Přikryl, Kubalík. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.

Litvínov: L. Horák (21. Soukup) - Chaloupka, Kubát, T. Pavelka, Pavlík, Zeman, Frolo - Jánský, Hübl, Ručinský - Petružálek, R. Hanzl, Gerhát - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Písařík, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy