Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Litvínov čeká boj o play-off ve Vítkovicích, Vary jedou na Slavii

Praha - Týmy Litvínova a Slavie čeká v cílové rovince základní části hokejové extraligy dramatický finiš. Před 51. kolem, v němž Verva míří do Vítkovic a Slavia hostí Karlovy Vary, jsou karty rozdány jasně. Pražané, kteří Severočechy přivítají v posledním kole před svými diváky, nesmějí dopustit, aby jakkoli narostlo jejich současné tříbodové manko. Pak si uchovají naději až do pátku, kdy může dojít na souboj o vše. V opačném případě získá jistotu účasti v předkole Litvínov. Utkání Vítkovice - Litvínov sledujte od 18:00 živě na programu ČT sport a našem webu.

Utkání Litvínov - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

18:00 Vítkovice - Litvínov (ČT sport)

Vítkovicím zhoršenými výsledky v závěru základní části unikla šance na přímý postup do čtvrtfinále, ale proti Litvínovu budou válčit alespoň o dva body, které potřebují uhrát k jistotě lepší výchozí pozice v předkole play-off a výhody domácího prostředí v případném pátém utkání série. "Budeme se snažit vybojovat co nejlepší umístění, to znamená udržet se na sedmém místě. Litvínov stále ještě nemá play-off jisté, je tedy jasné, že bude maximálně bojovat," uvedl vítkovický trenér Peter Oremus.

Litvínov, jenž v neděli proti Kladnu zakolísal po domácí sérii, v níž patnáctkrát v řadě bodoval a 14 zápasů během ní vyhrál, už v pondělí odcestoval do Ostravy. "Ten poslední zápas už je pryč, o to větší je teď naše odhodlání uspět ve Vítkovicích. Musí tam být rozhodně nasazení a bojovnost, jak tam tohle nebude, nemůžeme uspět," řekl asistent trenéra Miloslav Hořava.

Je nám líto, video expirovalo.
Před extraligovým utkáním Vítkovice - Litvínov

18:20 Slavia - Karlovy Vary

Slávisté přijímali nejprve trochu rozpačitě jen dva body z derby proti Spartě, neboť věděli, že jakmile Verva porazí Kladno, může odskočit na šest bodů. Museli by pak spoléhat na pomoc jiných. Po překvapivé výhře Rytířů však mají Pražané znovu vše ve vlastních rukou a k jistotě jim stačí "maličkost" - vyhrát oba své zbývající duely za tři body. Pokud by vyhrály oba celky v úterý a Slavia smazala tříbodové manko s Litvínovem v bitvě obou soupeřů o zbývající místo v předkole, nakloní i ve vzájemných zápasech sezony misky vah na svou stranu. Dosud v nich Litvínov získal pět bodů, Slavia čtyři.

Zatímco za jistých okolností může dojít na rozuzlení v posledním kole i přes úterní ztráty obou celků, k posunu na 10. místo budou muset slávisté Litvínov v každém případě porazit. "Ten vítězný gól v derby měl tak jako tak velký význam. Může se stát cokoliv. My do toho musíme dát všechno. Pořád je šance předkolo udělat i přesto, že jsme prohráli v té poslední čtvrtině v Litvínově, v Pardubicích i doma s Libercem," připomněl kouč Vladimír Růžička porážky s konkurenty v boji o předkolo.

Karlovy Vary, mistr extraligy z roku 2009, končí opět mimo vyřazovací boje o mistrovský titul. Osudnou se Energii stala série pěti zápasů bez bodového zisku mezi 44. a 48. kolem.

18:20 Zlín - Sparta

Zlín v posledních šesti zápasech neztratil ani bod a rád by sérii prodloužil i v duelu s vedoucí Spartou, který bude současně soubojem dvou posledních vítězů Prezidentského poháru. "Čeká nás nesmírně silný soupeř v čele s nejproduktivnějšími hráči extraligy Tonem a Hlinkou. My bychom rádi potvrdili současnou formu a také vstoupili do play-of ze čtvrtého místa a měli výhodu prvního utkání v domácím prostředí," řekl asistent trenéra Juraj Jurík.

Sparta může hrát už delší čas v klidu, ale právě tomu se brání a snaží se udržovat v nejlepší možné formě vzhledem k play-off. "Čeká nás další těžké utkání. Chceme předvést zodpovědný výkon, který přinese vítězství. Bylo by hezké se takto (bodovým rekordem) zapsat do historie. Jde nám ale především o to připravit se na vrchol sezony a splnit hlavní cíl. Rekord by byl příjemným bonusem," řekl k možnosti historického zápisu asistent trenéra Zdeněk Moták.

18:20 Pardubice - Třinec

Pardubice se pokusí přibrzdit rozjetý Třinec. "Měl v sezoně určitou krizi, ze které se postupně dostával a teď je z ní venku. Má hrozně silný kádr. Na zápas s Kometou jsem se díval a dá se i říct, že jim tam s Brnem padlo, na co sáhli, dávali góly i z pozic, odkud moc branek v extralize nepadá. Doufejme, že se vystříleli. Sílu do útoku mají ale ohromnou. Musíme hrát perfektně do obrany a hrát pokud možno agresivní hokej," nastínil asistent trenéra Miloš Říha.

Třinec se před klíčovou fází sezony opájí skvostnou formou, kterou v neděli odskákala Kometa. Šňůra osmi zápasů bez ztráty bodu ho katapultovala na druhé místo, které se Oceláři pokusí uhájit před Plzní. "Nikdo to nepřeceňuje. Víme, že play-off je úplně nová soutěž, která začíná od nuly. Máme ale pochopitelně radost, že se nám teďka hra daří. Věřím, že v podobném duchu zvládneme i poslední dva zápasy a do play-off půjdeme v momentální herní pohodě," řekl asistent Václav Varaďa.

18:20 Chomutov - Plzeň

Poslední Chomutov moc touží ukončit sérii, která už musí Piráty budit ze sna. Prohráli 23 utkání po sobě, což z nich dělá držitele nechvalného rekordu. "Musíme mít tisíciprocentní nasazení, zároveň se koncentrovat na odvahu jít do brány a na větší klid na hokejkách, abychom zvýšili šanci na vstřelení gólu. Nám trenérům nestačí zápas slušně odehrát, chceme bodovat, i když se zdá, že to nemá význam. Pro nás to význam má. Chceme vědět, s kým můžeme v závěru počítat a s kým ne," prohlásil kouč Jaroslav Beck.

Plzeň tuší, že právě v motivaci domácích utnout sérii může být zápas hodně ošidný. "Už nemají co ztratit, připravují se na baráž. Bude to pro nás hodně složité na psychiku. Teď nás přeskočil Třinec, který má velkou formu. Musíme se soustředit na udržení první čtyřky. Když jednou vyhrajeme, tak už bude naše postavení slušné," prohlásil útočník Michal Dvořák.

18:20 Hradec Králové - Liberec

Hradec Králové bude proti Liberci bojovat o umístění mezi nejlepším kvartetem. Pátý Mountfield má stejně jako čtvrtý Zlín 86 bodů, ale znevýhodňuje ho horší bilance ze vzájemných utkání.

Devátí Bílí Tygři zapnuli v pravý čas. Se skvěle chytajícím gólmanem Lašákem v zádech vyhráli pětkrát za sebou bez ztráty bodu a mohou ještě pomýšlet na vylepšení své pozice. Osmé Pardubice mají o tři body více.

18:20 Brno - Kladno

Brno si navzdory debaklu v Třinci (2:10) pojistilo v neděli přímý postup do čtvrtfinále play-off. "Totálně jsme selhali, nešlo nám nic. Soupeři padl do naší sítě každý puk, do kterého plácl," vrátil se k vysoké prohře trenér Vladimír Kýhos. V posledních dvou zápasech v arénách soupeřů na Spartě a v Třinci tým inkasoval hrozivých 17 branek. "Rozpadla se nám obrana. Vypadl zraněný Kempný, problémy měl Dujsík. Zranil se i Němec a zápas nedohrál Čermák. Nedokážu říci, kdo nastoupí v úterý," dodal Kýhos.

Předposlední Kladno po šesti zápasech, v nichž nebodovalo, překvapilo Litvínov. Rytíři tak potvrdili svá slova o tom, že nechtějí nic vypouštět a rádi by najeli na vítěznou vlnu před blížícím se závěrem ročníku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články