Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Litvínov bral v Liberci, který je nadále poslední

Liberec - Hokejisté Liberce podlehli ve 22. kole extraligy v severočeském derby Litvínovu 3:4. Bílí Tygři prohráli před svými fanoušky sedmý z devíti zápasů a nadále uzavírají tabulku soutěže, Verva naproti tomu vyhrála popáté za sebou.

Liberec - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Domácí nastoupili s novou trenérskou dvojicí Pešán - Černý a také bez brankáře Pavelce a útočníků Simmondse a Stewarta, kteří v týdnu opustili tým. Do branky Tygrů se postavil Pinc a zpočátku moc práce neměl. Do utkání vstoupili aktivněji domácí, první velkou příležitost měl Vantuch, ale Francouz se včas přesunul. V následné přesilovce několikrát zahrozil Dušek, tvrdě pálil Čakajík, gólman Francouz byl však opět na místě. Výhodu přesilové hry dostal i Litvínov a dokázal ji využít - Hanzlova sražená střela prošla až za Pincova záda.

Zvýšit na rozdíl dvou gólů mohl vzápětí Kubinčák, který se řítil sám na libereckého brankáře, ale branku netrefil. Stejně si počínali i hostující Hübl a domácí Vantuch. V 16. minutě se už Litvínovu podařilo zvýšit vedení. Pinc neudržel Hanzlovu střelu a nepokrytý Martynek dorazil do prázdné branky. Z dvougólového vedení se však Verva neradovala příliš dlouho; Filippi zatáhl kotouč po křídle, mezi kruhy našel volného Bártu a ten nedal střelou pod horní tyč Francouzovi šanci.

Také vstup do druhé části vyšel lépe Bílým Tygrům. Po pěkné přihrávce Filippiho se ocitl ve výborné příležitosti Bárta, trefil ale pouze tyč. Vyrovnat mohl i Vlach, který ale v jasné pozici ani nadvakrát Francouze nepřekonal a hodně se na sebe zlobil. Více příležitostí druhá třetina nepřinesla, hrál se spíše opatrný hokej s nepřesnostmi na obou stranách. Vzruch přinesla snad jen srážka Vantucha s hlavním rozhodčím Kalivodou. Do třetí třetiny vstoupili Liberečtí v přesilovce, ale Francouze výrazněji neohrozili.

Udeřilo tak na opačné straně. S pokusem Pšurného si ještě Pinc poradil, poté se však Frolík řítil společně s Černým na jediného obránce a s trochou štěstí dopravil kotouč do branky. Neuběhli ale ani dvě minuty a Tygři využili početní výhodu. Po přihrávce Čakajíka dotlačil puk z předbrankového prostoru za Francouzova záda Víšek a snížil opět na rozdíl jediného gólu - 2:3. Liberec se tlačil za vyrovnáním, snažil se o častou střelbu, ale Francouz byl pozorný.

Dvě minuty před koncem se domácí trenéři rozhodli odvolat Pince z branky a zkusit štěstí se šesti hráči v poli. Tento tah jim však nevyšel, Majdan vypíchl kotouč a snadno přidal čtvrtý gól. Liberec se nevzdal a zkoušel power play i nadále, přičemž 18 sekund před koncem se podařilo snížit Šmídovi. Vyrovnat už ale Tygři nestihli.

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 3:4 (1:2, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 17. Bárta (Filippi, Šmíd), 47. Víšek (Dušek, Čakajík), 60. Šmíd (Dušek) - 11. Hanzl (Stříteský), 16. Martynek (Hanzl, Trávníček), 45. Martin Frolík (J. Černý), 59. Majdan (Rapáč). Rozhodčí: Smitka, Kalivoda - Hejl, Horinek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 4370.

Liberec: Pinc - Šmíd, Čutta, Čakajík, Derner, Výtisk, Kajínek, Štich - Roman Vlach, Nedvěd, Bulíř - Víšek, Dušek, Kudrna - Bárta, Filippi, Vantuch - Krejčík, Galamboš, Špaček - J. Vlach. Trenéři: Pešán, M. Černý a Kapoun.

Litvínov: Francouz - Posmyk, Kousalík, Stříteský, Zeman, Charousek, Holub, Gula, Brejčák - Majdan, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Martin Frolík, J. Černý, R. Pšurný - Jurčík, Rapáč, Kubinčák. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Filip Pešán (Liberec): "Věděli jsme, že Litvínov hraje v poslední době ve velké pohodě a bude hrozit z brejků. Na začátku utkání jsme měli šance, ale nevytěžili jsme z nich gól, naopak Litvínov dal dvě branky. Kluci bojovali až do konce, nelze jim nic upřít, ale bohužel jsme nebyli tak efektivní jako Litvínov. Proto dnes nemáme ani bod."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Přijeli jsme do Liberce s cílem hrát zodpovědně do obrany. Věděli jsme, že domácí budou odpočatí a hodně bruslit, což se potvrdilo. Důležité bylo, že jsme dali dva góly a poté se mohli soustředit na obranu. Bylo to drama až do konce, velice nám pomohl gól Majdana do prázdné branky. Kolektivním výkonem jsme dnes zvítězili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články