Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Lístky na NHL v Praze budou levnější než před dvěma lety

Praha - Necelých tisíc korun budou stát nejlevnější vstupenky na říjnové zápasy hokejistů Bostonu Bruins a Phoenixu Coyotes v Praze. Ceny vstupenek, které se začnou prodávat v úterý, zveřejnil pořadatel akce společnost Česká sportovní. Oproti situaci před dvěma lety, kdy se v české metropoli utkaly v zahajovacích zápasech NHL celky New Yorku Rangers a Tampy Bay Lightning, byly ceny sníženy zhruba na polovinu. "Věříme, že je to dobrá zpráva pro české fanoušky. Chceme celou akci udělat dostupnější," řekl ředitel společnosti Vladimír Šafařík.

Upraveno bylo celkové rozpětí vstupenek. Zatímco před dvěma lety stály lístky na premiéru kanadsko-americké NHL v Česku 1990 až 7900 korun, tentokrát bylo rozpětí stanoveno na 990 až 3990 korun. Nejdražší VIP balíčky budou stát 7990 korun, minule to bylo o pět tisíc více. Necelou tisícovku budou ale stát vstupenky jen do čtyř sektorů v horním patře O2 Areny.

Jedním z hlavních důvodů, proč se pořadatelům podařilo ceny snížit, je fakt, že tentokrát v Praze nehrají Rangers. "A ti byli extrémně drazí. Tentokráte spolupracujeme s NHL, abychom dokázali snížit náklady a aby to nebylo jen pro určitou sortu lidí," řekl Šafařík.

Je nám líto, video expirovalo.
Lístky na NHL v Praze jsou levnější

NHL v Praze

Vstupenky se i nyní budou prodávat na terminálech Sazky, rezervovat je lze i přes web sazkaticket.cz. Prodej bude zahájen v úterý v 01:15 a kapacita arény byla pro oba duely stanovena na 16 200 lidí. Zápasy se uskuteční 9. a 10. října.

Podle tiskového mluvčího České sportovní Karla Tejkala se rozpočet akce snížil o několik desítek milionů korun. "Před dvěma lety stála celá akce více než sto milionů," uvedl Tejkal. Konkrétnější být ale nechtěl. 

Oproti roku 2008 však zámořské celky stráví v Praze více času, oba asi týden. Existuje dokonce možnost, že by tady jeden z nich sehrál i přátelský zápas proti českému týmu. "Jednáme o tom a šance tady je. Vidím to 50:50, možná 60:40," uvedl Šafařík. Jasněji však bude až v létě. Vedení Bostonu se totiž momentálně soustředí na play-off, Phoenix už z bojů o Stanleyův pohár vypadl.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články