Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lístky na české zápasy na MS jsou pryč, vyprodaly se za padesát minut

Praha – Velmi rychle zmizelo zhruba 1 200 lístků na zápasy českých hokejistů na blížícím se mistrovství světa. Dosud se daly vstupenky koupit jen v takzvaných balíčcích, dnes ve 13:00 se však do prodeje dostaly i lístky na jednotlivé zápasy a fanoušci tak využili možná poslední možnost, jak legálně zakoupit vstupenky na české zápasy.

Sport
zdroj: ČT4

"Stejně jako v první vlně prodeje byl největší zájem o vstupenky na zápas České republiky a Kanady, které zmizely z prodeje po devíti minutách," řekl generální sekretář Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Martin Urban. "O tři minuty déle vydržely v systému vstupenky na zápas českého týmu se Švédskem."

Celkem bylo v rámci druhé vlny prodeje vstupenek, při které došlo k rozdělení takzvaných denních balíčků, uvolněno z neuplatněných rezervací do prodeje 54 500 vstupenek. Lidé kupovali vstupenky nejen po internetu a na terminálech Sazky, ale také přímo u pokladen obou hal, které budou šampionát hostit.

"U ostravské ČEZ areny stálo před zahájením provozu zhruba padesát lidí. Někteří tady byli celou noc, zahřívali se dekami a přinesli si stoličky, aby se k lístkům dostali. Přijeli i fanoušci ze Slovenska, jež budou podporovat své hokejisty, kteří najdou základnu právě v Ostravě," hlásil zpravodaj České televize Radek Wiglash. 

Někteří jeli pro lístky až z Dačic

Z přibližně tří stovek fanoušků u O2 areny se dočkalo jen pár šťastlivců. Již po 15 minutách se na pokladnách objevila cedulka "České zápasy vyprodány". Ti, co uspěli, naplnění svého cíle ledacos obětovali.

Jako například trio příznivců z Dačic, kteří cestu dlouhou 170 kilometrů absolvovali již ve středu. "Jsme tu od včerejších 15:00, takže nějakých 22 hodin," řekl Milan Navrátil, jenž byl vůbec prvním "vítězem" ve frontách u libeňské haly a ukořistil 10 lístků na zápas ČR -Kanada.

"Jsem moc spokojený. To čekání stálo za to. Měli jsme tu spacáky, pivo, hráli jsme při svíčkách karty... Zima mi ani nebyla, ale těším se do postele, doma je doma," doplnil Navrátil s úsměvem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Události k vyprodaným zápasům české reprezentace na MS v hokeji

Přestože lístky na utkání národního mužstva z prodeje rychle zmizely, na další zápasy šampionátu vstupenky k dispozici stále jsou. "V případě zápasů v Praze jsou k dispozici třeba vstupenky na utkání Švédska nebo Kanady, v ostravské skupině je neustále možnost vidět v akci úřadující mistry světa z Ruska," připomněl Urban. 

Svaz se snaží nalákat na šampionát i zahraniční fanoušky

Ještě před uvolněním vstupenek na jednotlivé zápasy se prodalo 48 procent lístků. "Z celkové kapacity 723 tisíc vstupenek bylo prodáno 350 tisíc Netrpělivě čekáme na druhou vlnu. I ze zahraničí je poměrně slušný zájem, ale počítáme, že se zvedne až s blížícím se turnajem," řekl Urban.

"Je například silná komunita Lotyšů, kteří mají zájem o mistrovství světa, ale čekají, až se roztrhnou balíčky, protože vidí, že se k těm jednotlivým vstupenkám dostanou a nebudou si muset kupovat balíčky. A takových národů je víc," dodal.

Český svaz ledního hokeje se snaží přilákat nejen české fanoušky, ale i ty zahraniční. Mistrovství světa propaguje za našimi hranicemi prostřednictvím výrazných hokejových osobností, takzvaných ambasadorů, mezi které patří například také Vladimír Treťjak. "Naší osobností bude – alespoň včera mi to slíbil a doufám, že to dodrží – Dominik Hašek," prozradil Urban českého ambasadora.

Zdroj
ČT sport, ČTK, iSport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články