Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Třinec trápil Tapparu, ale srazil jej únik na Hrubce v prodloužení a prohrál 2:3

Postup v Lize mistrů se jim vzdaluje. Třinečtí hokejisté předvedli po domácích debaklech na severu Evropy zlepšené výkony. Po výhře nad Djurgaardenem však nestačili 2:3 v prodloužení na Tapparu Tampere na jejím ledě. Před říjnovými zápasy se Storhamarem ztrácejí Oceláři na druhý Djurgaarden čtyři body a na vedoucí Tapparu ještě o bod více.

Třinecký brankář Šimon Hrubec
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Třinec po úvodních domácích debaklech se švédským Djurgaardenem (1:6) a s Tapparou (2:8) navázal na páteční vítězství ve Stockholmu (4:3) opět dobrým výkonem, ale po prohře se mu šance na zopakování semifinálové účasti z minulého ročníku vzdálila. 

Bezbrankový stav prolomil po 27 vteřinách druhé třetiny v přesilové hře Erik Hrňa. V 38. minutě ale vyrovnal Matti Järvinen a stav po 63 sekundách třetí části otočil Aleksi Elorinne.

V 53. minutě proměnil přihrávku Vladimíra Draveckého Marek Viedenský a vynutil nastavení. V něm ale rozhodl po 55 sekundách Valtteri Kemiläinen, který ujel spolu s Janem-Mikaelem Järvinenem sám na Šimona Hrubce.

Hokejová Liga mistrů - skupina E:

Tappara Tampere - HC Oceláři Třinec 3:2 v prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 38. M. Järvinen (Mäntylä), 42. Elorinne (Rautanen, Kuusela), 61. Kemiläinen (J.-M. Järvinen) - 21. Hrňa (M. Doudera, Adamský), 53. Viedenský (Dravecký, Hladonik). Rozhodčí: Zrnič (Slovin.), Fonselius - Elonen, Hägerström (všichni Fin). Vyloučení: 2:4, navíc Chmielewski (Třinec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3351.

Sestava Třince: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Gernát, Haman, Bartko, Adámek - Chmielewski, Marcinko, Hrňa - Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Adamský, Roman Vlach, Svačina - Hladonik, Viedenský, Dravecký. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články