Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Třinec si připsal další porážku a v Lize mistrů už ze skupiny nepostoupí

Čtvrtý zápas, čtvrtá prohra a konec nadějí. Třinec potvrdil, že se mu před startem extraligy nedaří, v Lize mistrů prohrál se švédským Leksandem 1:3 a přišel o teoretickou šanci na postup do další fáze. Oceláři nemají ani bod a se Slovanem Bratislava se utkají o třetí místo v tabulce.

"Chtěli jsme postoupit ze skupiny, ale nepovedlo se. Musíme uznat, že týmy, se kterými jsme hráli, měly velkou kvalitu a byly silné," uvedl asistent trenéra Marek Zadina.

Oceláři odstartovali Ligu mistrů porážkami ve Fribourgu 2:6 a v Leksandu 2:3. Před dvěma dny podlehli v odvetě švýcarskému týmu 3:4, přestože vedli ve 14. minutě o tři góly. Proti švédskému mužstvu proto potřebovali zvítězit v základní hrací době, aby si udrželi naději na postup.

Boj jim ztížila i absence elitního kanonýra Martina Růžičky, který sice figuroval v zápise o utkání, ale nenastoupil. Trenéři točili jedenáct útočníků a netypicky se na křídle objevoval i obránce Jakub Matyáš.

Jak si vede Třinec před startem extraligové sezony? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

První gól padl ve 33. minutě, když se čtyři sekundy po návratu vyloučeného Milana Doudery prosadil z dorážky Patrik Zackrisson. Druhou branku přidal na začátku třetí třetiny Alexander Lundqvist střelou od modré čáry. Ze stejného místa využil v 50. minutě přesilovou hru Max Veronneau.

O čestný úspěch Ocelářů se postaral Michal Kovařčík v početní převaze v čase 55:11 střelou z levého kruhu. Na výsledku už nic nezměnila ani hra domácích bez brankáře.

"První třetiny hrajeme dobře. Proti Fribourgu byla minule skvělá a než jsme dnes dostali gól, tak si myslím, že šlo o vyrovnaný zápas. Pak se soupeř uklidnil a začal hrát svoji hru," řekl Zadina. Oceláři prohráli v Lize mistrů každou druhou třetinu s celkovým skóre 1:8. "Budeme se muset na ně zaměřit a dát si na to pozor. Je potřeba hrát celých šedesát minut a ne pouze dvacet," podotkl.

Hokejová Liga mistrů - skupina F:

HC Oceláři Třinec - Leksand 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. M. Kovařčík (Nestrašil, Roman) - 33. Zackrisson (Heineman, Berg), 44. Lundqvist (Kloos, Ruohomaa), 50. Veronneau (Caito, Kloos). Rozhodčí: Hradil, Kika - Hynek, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 1535.

Sestava Třince: Kacetl - Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský - Matyáš, P. Vrána, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Kofroň - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články