Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec prokázal pevné nervy. V Djurgaardenu otočil duel a vyhrál 4:3

Třikrát prohrávali, ale nesrazilo je to. Třinečtí hokejisté odvrátili třetí porážku v novém ročníku Ligy mistrů. Ve skupině E zvítězili na ledě švédského Djurgaardenu těsně 4:3. Vítěznou branku vstřelil Aaron Chmielewski.

Útočník Třince Jiří Polanský
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Oceláři podlehli před týdnem doma při vstupu do skupiny F Djurgaardenu 1:6 a podobně ostudně skončilo i jejich následující vystoupení v neděli s Tampere s výsledkem 2:8. Výhrou na severu Evropy se ale vrátili do hry o postup. 

Po osmi minutách otevřel skóre při vlastním oslabení Emil Bemström, ale stejně dokázal ve 26. minutě kontrovat Vladimír Dravecký. Na gól Andreasa Engqvista pak ještě do druhé přestávky odpověděl Tomáš Marcinko. Oceláři sice nevyužili dlouhou početní výhodu pět na tři, ale tu klasickou už ano.

Hříšník Daniel Brodin vše napravil v končící 47. minutě, jenže Oceláři odmítli další porážku výtečným finišem. Nejprve Filip Haman vyrovnal a v samém závěru rozhodl o třinecké radosti Aron Chmielewski, jenž zaznamenal vítězný gól v čase 57:50.

"Je to sladká výhra, odehráli jsme parádní zápas. Kluci makali od první do poslední minuty, odvedli spoustu černé práce. Po celou dobu bylo znát, jak kluci moc chtějí uspět, nikdo nevypustil jediný kotouč. V domácím utkání jsme často inkasovali po přečíslení soupeře, tady to nebylo, protože naši kluci se vraceli a nepouštěli domácí do šancí," uvedl asistent třineckého kouče Jiří Raszka.

Hokejová Liga mistrů - skupina E:

Djurgaarden IF - Oceláři Třinec 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Bemström, 35. Engqvist (Possler, Hultström), 47. Brodin (Lilja) - 26. Dravecký (Viedenský, Krajíček), 40. Marcinko, 53. Haman, 58. Chmielewski (Dravecký, Viedenský). Rozhodčí: Barcelo (Fr.), Andersson - Dahmén, Ahlen (všichni Švéd.). Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 1916.

Sestava Třince: Hrubec - Krajíček, M. Doudera, Matyáš, D. Musil, Gernát, M. Adámek, Haman - Chmielewski, Marcinko, Hrňa - Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík - Adamský, Polanský, Svačina - Roman Vlach, Viedenský, Dravecký - Hladonik. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Tappara Tampere - Storhamar Hamar 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články