Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Spartě se v Lize mistrů daří, po triumfu nad Turku uspěla potřetí v řadě

Před startem extraligy jsou na rozdíl od dalších českých zástupců v lepší formě. Zatímco Mladá Boleslav a Třinec v letošní Lize mistrů stále čekají na první výhru, Sparta se radovala potřetí za sebou, když tentokrát zdolala TPS Turku 3:2. Za stavu 2:2 se prosadil podruhé v utkání Jakub Konečný a ve 45. minutě rozhodl o třech bodech pro Pražany.

Sparta, která po úvodní porážce ve Växjö (1:2) vyhrála na ledě Turku (3:2 po samostatných nájezdech) a uspěla i v pátek doma v odvetě se švédským šampionem (2:1 v prodloužení), se ujala vedení ve 12. minutě. Do úniku se dostal Jakub Konečný a vyzrál na gólmana Eetua Anttilu.

V čase 25:34 našel Ladislav Zikmund zpoza branky Jana Buchteleho, který bekhendovým zakončením zvýšil. Sparťanský gólman Jakub Neužil poprvé inkasoval ve 37. minutě, kdy přesilovou hru při vyloučení Ondřeje Mikliše využil Mitch Hults.

Hráči TPS udeřili v čase 43:20 opět v početní výhodě, při pobytu Davida Němečka na trestné lavici vyrovnal z pozice mezi kruhy Markus Nurmi. Za 63 sekund ale vrátil Spartě vedení Konečný, kterému přihrál ideálně před odkrytou branku David Vitouch. V závěru Sparta před 3189 diváky v Tipsport Aréně uhájila těsný náskok i při vyloučení Michala Řepíka a power-play hostů.

Situaci ve Spartě se věnoval Hokej fokus podcast:

"První polovinu zápasu jsme byli lepší, měli jsme více ze hry. Paradoxně nás trochu rozhodila z tempa naše čtyřminutová přesilovka. Soupeř se dostal do hry a srovnal ji. Říkali jsme si, že se musíme vrátit k našemu systému, ale chvílemi nás opravdu zatlačili. Jezdili nám do brejku a ve třetí třetině srovnali skóre. Naštěstí naše čtvrtá lajna nás poslala zpět do vedení. Ve třetí třetině jsme sice tahali za kratší konec, ale zaplaťpánbůh za výhru," řekl klubovému webu sparťanský obránce Tomáš Pavelka.

"Všichni kluci odvedli parádní výkon. Skvěle jsme bruslili v obraně, v útoku jsme rovněž hráli dobře. Kuba Konečný vstřelil hezké dva góly, když v podstatě rozhodl celý zápas. Výborný zápas prožil i Kuba Neužil, který chytil asi pět gólů. Výhra je i jeho obrovská zásluha," uvedl Pavelka.

"Je skvělé, že jsme vyhráli za tři body. Máme postup ve svých rukou, což je super i po psychické stránce," prohlásil Pavelka a byl rád za atmosféru v holešovické hale. "Zápasy před vlastním publikem jsou vždycky skvělé, obzvlášť před našimi sparťanskými fanoušky. Atmosféra v průběhu zápasu byla znovu parádní. Myslím si, že týmy byly i trochu pod tlakem. Fanoušci nám v cestě za výhrami rozhodně pomohli," dodal.

Hokejová Liga mistrů - skupina A:

HC Sparta Praha - TPS Turku 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 12. Konečný (T. Pavelka), 26. Buchtele (Zikmund, M. Forman), 45. Konečný (D. Vitouch, Prymula) - 37. Hults (Suomi), 44. Nurmi (Slafkovský, Pärssinen). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Ondráček, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 3189.

Sestava Sparty: Neužil - Jurčina, Moravčík, Mikliš, Němeček, Tomáš Dvořák, T. Pavelka - Řepík, R. Horák, Sobotka - Chlapík, D. Kaše, Z. Doležal - M. Forman, Zikmund, Buchtele - Konečný, D. Vitouch, Prymula - Dvořáček. Trenér: Jandač.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články