Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparťané znají soupeře v play-off Ligy mistrů, o čtvrtfinále si zahrají se Skellefteou

V listopadovém osmifinále Ligy mistrů se hokejisté Sparty utkají s celkem Skelleftea AIK. V případě postupu by narazili na lepšího ze souboje mezi dalším švédským týmem Rögle BK a švýcarským Curychem. Rozhodlo o tom losování právě v Curychu.

"Skelleftea má velmi kvalitní mužstvo, které vede ligu a je produktivní. Těšíme se na další zajímavou zkušenost, ale věřím, že máme dostatečnou kvalitu, abychom postoupili," řekl klubovému webu asistent trenéra a sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Skelleftea vede švédskou ligu, z devíti zápasů získala 21 bodů. Má dvoubodový náskok před druhou Frölundou. V základní skupině E Ligy mistrů skončila druhá za Tapparou Tampere a předčila Eisbären Berlín a Lugano.

Sparta postoupila do vyřazovací fáze z prvního místa v základní skupině A, ve které za sebou nechala švédské Växjö, německý Bremerhaven a finské TPS Turku. Při losu proto byla nasazená a mohla narazit na mužstva z druhých míst ostatních skupin. Český mistr Třinec a další zástupce z tuzemska Mladá Boleslav se do play-off nedostaly.

První utkání osmifinále se hrají 16. a 17. listopadu, odvety 23. a 24. listopadu. Sparta začne venku.

Los play-off hokejové Ligy mistrů:

Osmifinále (první zápasy 16. a 17. listopadu, odvety 23. a 24. listopadu):
Fribourg-Gottéron - EHC Red Bull Mnichov, Rögle BK - Curych Lions, Lukko Rauma - HC Bolzano, HC Sparta Praha - Skelleftea AIK, Tappara Tampere - Växjö Lakers, Frölunda HC - Adler Mannheim, Red Bull Salcburk - Rouen Dragons, KAC Klagenfurt - Leksand IF.

Čtvrtfinále (první zápasy 7. a 8. prosince, odvety 14. prosince):
vítěz Fribourg-Gottéron/EHC Red Bull Mnichov - vítěz Lukko Rauma/HC Bolzano, vítěz Tappara Tampere/Växjö Lakers - vítěz Red Bull Salcburk/Rouen Dragons, vítěz Rögle BK/Curych Lions - vítěz HC Sparta Praha/Skelleftea AIK, vítěz Frölunda HC/Adler Mannheim - vítěz KAC Klagenfurt/Leksand IF.

Semifinále (první zápasy 4. a 5. ledna, odvety 11. a 12. ledna):
vítěz Fribourg-Gottéron-EHC Red Bull Mnichov/vítěz Lukko Rauma-HC Bolzano - vítěz Tappara Tampere-Växjö Lakers/vítěz Red Bull Salcburk-Rouen Dragons, vítěz Rögle BK-Curych Lions/vítěz HC Sparta Praha-Skelleftea AIK - vítěz Frölunda HC-Adler Mannheim/vítěz KAC Klagenfurt-Leksand IF.

Finále: 1. března.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články