Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta porazila Salcburk a zajistila si play-off Ligy mistrů

Hokejisté Sparty zvítězili v Lize mistrů na ledě Salcburku 2:1 a zajistili si postup do play-off. Třetí vítězství v základní části mezinárodní soutěže zajistili pražskému celku Pavel Kousal a Miikka Salomäki, kteří vstřelili gól, v brance předvedl spolehlivý výkon Josef Kořenář.

Utkání Salcburk – Sparta Praha
zdroj: Facebook.com/hcsparta autor: HC Sparta Praha

Pražané potřebovali k uchování šancí na postup vyhrát. Do vedení se dostali v 8. minutě, kdy po rychlém protiútoku a přečíslení otevřel skóre Kousal. Další gól mohl přidat Hyka, brankáře Tolvanena ale nepřekonal.

Následně mohly oba týmy udeřit v přesilových hrách. Nejprve Sparta nedokázala využít dvě početní výhody, poté i díky pozornému Kořenářovi udržela těsný náskok při vyloučení Kryštofa Hrabíka.

Až poté se při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě změnil stav. Kraus dostal za faul na Hyku, který přišel o dva zuby, čtyřminutový trest a přestože Sparta dlouho hrálo přesilovku špatně, ve 27. minutě se se štěstím prosadil Salomäki.

V polovině utkání mohl snížit Nienhuis, Kořenář byl ale připravený. Sparťané byli střelecky aktivnější, finského brankáře ve službách Red Bullu však nepřekonali ani v další přesilovce.

V 57. minutě se domácím podařilo snížit, když po rychlém protiútoku srazil za Kořenářova záda puk Horák. Pražané navíc při gólové akci faulovali a Salcburk dostal podle pravidel Ligy mistrů výhodu přesilové hry.

Sparta se ale v oslabení ubránila a těsný náskok proti soupeři, který již měl jistý postup do play-off, udržela až do závěrečné sirény.

Hokejová Liga mistrů:

EC Red Bull Salcburk  HC Sparta Praha 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 57. Thaler  8. P. Kousal, 27. Salomäki (Chlapík, Lajunen). Rozhodčí: Druseiks (Lot.), Nikolic  Nothegger, Riecken (všichni Rak.). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 2 180.

Sestava Sparty: Kořenář  Kemiläinen, Mašín, Mikliš, Krejčík, Moravčík, Kempný  Řepík, O. Najman, Hyka  P. Kousal, Horák, Chlapík  K. Hrabík, Lajunen, Salomäki  Forman, D. Vitouch, O. Hrabík. Trenér: Gross.

Další utkání:

Ilves Tampere  Växjö 3:0 (Š. Stránský 1+1, O. Kos 1+0), Fehérvár  Ženeva 2:5 (za hosty M. Špaček 2+0), Färjestad  Storhamar 3:1, Skelleftea  Bremerhaven 3:2 v prodl. (za hosty Uher 0+1), Fribourg-Gottéron  Straubing 3:2 v prodl. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články