Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Špaček řídil v Lize mistrů výhru Frölundy nad Boleslaví

Mladá Boleslav podlehla v utkání Ligy mistrů v Göteborgu Frölundě 3:4 a ve skupině má na kontě jediný bod. O úspěchu švédského celku rozhodl 32 sekund před koncem český útočník Michael Špaček, který si celkem připsal tři body za dvě branky a asistenci.

Michael Špaček z Frölundy se raduje z branky
zdroj: ZUMA autor: Michael Erichsen

Účastník letošního mistrovství světa v Rize Špaček, který do Göteborgu zamířil po uplynulé sezoně z Třince, nejdříve v 11. minutě z trestné lavice sledoval, jak Ondřej Najman využil přesilovou hru a otevřel skóre.

Domácí odpověděli v čase 17:15, kdy využil výhodu pěti proti třem Jacob Nilsson. Ve 25. minutě otočil v další přesilovce stav slovinský útočník Jan Muršak, ale ještě před polovinou utkání smazal ztrátu střelou z pravého kruhu Pavel Kousal.

Ve 43. minutě vrátil vedení vítězi čtyř z celkových šesti ročníků Ligy mistrů Špaček, který se z levého kruhu prokličkoval před gólmana Jana Růžičku a radoval se z premiérové soutěžní trefy v novém působišti.

V čase 48:31 našel zpoza branky Jan Dufek volného Jakuba Kotalu, který vyrovnal na 3:3. Při vyloučení Davida Bernada ale v závěru rozhodl tečí Nilssonovy střely Špaček.

Mladá Boleslav po domácích prohrách s Frölundou 1:4 a s IFK Helsinky 1:2 v prodloužení na první úspěch čeká.

Frölunda HC - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 18. J. Nilsson (Lasch, M. Špaček), 25. Muršak (P. Carlsson, Elliott), 43. M. Špaček (Muršak), 60. M. Špaček (J. Nilsson, Norlinder) - 11. O. Najman (Claireaux, Ševc), 29. P. Kousal (O. Najman, Šidlík), 49. Kotala (Dufek). Rozhodčí: Bjälkander, Sjökvist - Malmqvist, Lundgren. Vyloučení: 3:10, navíc Ševc (Mladá Boleslav) 5 min. a 10 min. Využití: 3:1.

Sestava Mladé Boleslavi: J. Růžička - D. Moravec, Ševc, Pýcha, Pláněk, Bernad, Šidlík, Fillman - Flynn, O. Najman, P. Kousal - Kotala, Claireaux, Dufek - Eberle, Bičevskis, J. Stránský - Lunter, A. Zbořil, Závora. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články