Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Smoleňák po postupu do semifinále LM velebil tým a Mazance: Chytá fantasticky

Gólem a asistencí se útočník Radek Smoleňák podílel na vítězství Hradce Králové v odvetném utkání čtvrtfinále play-off Ligy mistrů v Zugu, které Mountfieldu zajistilé postup do semifinále. Kapitán Východočechů si úspěchu mužstva hodně cení.

Radek Smoleňák z Hradce Králové v utkání Ligy mistrů
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Zug mi přišel jako nejtěžší soupeř, kterého jsme zatím v Lize mistrů dostali. Hrál opravdu dobře. Pro nás bylo důležité, že jsme přežili začátky utkání. Jsem hrdý na kluky, že jsme si dokázali, že když bude každý hrát na 120 procent a půjdeme za tím jako tým, tak můžeme hrát s kýmkoliv," uvedl Smoleňák.

Hradec Králové doma s elitním švýcarským celkem remizoval 1:1 a v úterní odvetě v Zugu vyhrál 4:0. "Úvodní třetina byla od nás asi trochu opatrná, ale to spíš oni hráli velmi dobře, stejně jako u nás. Mají fantastické úvody zápasů, nás ale podržel Marek Mazanec," ocenil třiatřicetiletý hráč výkon hradeckého gólmana, který si připsal 28 úspěšných zákroků.

"Chytá fantasticky už asi dva měsíce, jsme za něj rádi. Doufáme, že mu to vydrží. Nicméně se nemůžeme spoléhat, že nám vychytá každý duel. Je na nás, abychom mu pomáhali, jak v obraně, tak i dáváním více gólů, aby nebyl pod takovým tlakem," upozornil Smoleňák.

Tým trenéra Vladimíra Růžičky o výhře a postupu rozhodl ve druhé části, ve které v rozmezí osmi minut vstřelil tři branky. Druhý gól dal Smoleňák, jenž využil práce Matěje Chalupy u zadního mantinelu - vyvezl puk před Leonarda Genoniho a z úhlu jej překonal.

"Naše pětka měla dobré střídání, kdy jsme je výborně forčekovali a už nějakou šanci měli. Říkali jsme si, že musíme všechno tlačit do brány a i zpoza ní se tam trošku natlačit. Takové góly ale padají. Byl pro nás důležitý, nechci říct, že nás úplně uklidnil, ale určitě se hraje lépe za stavu 2:0," pokračoval Smoleňák.

Po vydařené druhé třetině hradečtí hokejisté dovedli zápas do vítězného konce a vyrovnali se i s nervózním závěrem a řadou šarvátek. "Asi tam z jejich strany byla nějaká frustrace, protože opravdu začali být nervózní na puku a odskakovalo jim to. Nechci říct, že nás podcenili, to určitě ne. Ale asi nečekali, že budeme takhle kousat. Myslím si, že čekali jiný průběh, zvlášť když hráli doma." 

Mountfield si nyní užije reprezentační přestávku a začne se připravovat na pokračování extraligy, ve které se mu tolik nedaří. Ambiciózní klub je totiž až osmý. "Na pauzu se těším, protože teď jsme hráli opravdu pořád. Bylo to trošku na palici. Zápasy, videa, tréninky - je to občas náročné. Teď se musíme dát do kupy, zahojit nějaké bolístky a jít zpátky do práce," uvedl účastník světového šampionátu v roce 2015.

Věří, že týmu v domácí soutěži pomůže úspěch z LM. "Zápasy v Lize mistrů nás jen posouvají. Je to pro nás dobrá konfrontace, hráli jsme zase s top týmem," dodal Smoleňák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články