Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Plzeň je stále stoprocentní. Obhájce Jyväskylä rozstřílela venku šesti góly

Na Plzni se zatím letní odchody vůbec neprojevují. V těžké skupině H hokejové Ligy mistrů zvítězila ve všech třech utkáních. Po Luganu zvládla i odvetu s obhájcem prvenství Jyväskylä a na domácí výhru 4:2 navázala venkovním jednoznačným triumfem 6:2. Na demolici JYP se podílel dvěma brankami forvard Petr Straka. Jeho spoluhráč z útoku Petr Kodýtek pomohl k cenné výhře gólem a dvěma asistencemi.

Hokejisté Plzně
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Škoda začala skvěle a už po 42 sekundách otevřel skóre Ondřej Kratěna. Juha-Pekka Hytönen sice po dalších 66 vteřinách vyrovnal, jenže ještě do přestávky se trefili Miroslav Indrák, Milan Gulaš a Straka.

Úspěšná spolupráce Kodýtka se Strakou navíc přinesla během druhého dějství další dvě trefy, které znamenaly zvýšení už na 6:1. Po páté inkasované brance opustil domácí brankoviště Eetu Laurikainen a nahradil ho Joona Voutilainen.

Výborný Dominik Frodl v plzeňské brance odchytal celý zápas, druhý gól inkasoval až v končící 59. minutě z hole české posily finského celku Davida Tomáška.

JYP Jyväskylä - HC Škoda Plzeň 2:6 (1:4, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Hytönen (Ratinen, Kalteva), 59. Tomášek (Turkulainen) - 1. Kratěna (Gulaš), 4. Indrák (Stach, Pulpán), 13. Gulaš (Čerešňák, Nedorost), 19. P. Straka (Allen, Kodýtek), 23. Kodýtek (P. Straka), 39. P. Straka (Kodýtek). Rozhodčí: Schukies (Něm.), Vikman - Niittylä, Sormunen (všichni Fin.). Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. Diváci: 3354.

Sestava Plzně: Frodl - J. Kindl, Čerešňák, Allen, Kaňák, Pulpán, Vráblík - Nedorost, J. Novotný, Gulaš - Stach, Kratěna, Indrák - D. Kindl, Kracík, Němec - P. Straka, Kodýtek, Eberle - Pour. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a J. Špaček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články