Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Oceláři udolali Lausanne až v prodloužení, Plzeň neudržela dobře rozehraný duel v Zugu

V pátém zápase základních skupin Ligy mistrů potřebovali uspět, aby si připravili lepší výchozí pozici do klíčové odvety a úkol splnili. Třinečtí Oceláři přetlačili švýcarské Lausanne 2:1 v prodloužení, když po trefách Hrni a hostujícího Genazziho rozhodl v nastavení o druhém bodu pro Slezany Stránský. Plzeň vedla v Zugu 2:0, ale další zástupce ze Švýcarska výsledek otočil ještě ve druhé třetině a nakonec si došel pro výhru 5:2. Západočeši s už jistým postupem si připsali první porážku.

Utkání Třinec – Lausanne
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Mají výborný a hodně kvalitní tým. Vůbec mě neudivuje, že s nimi měla Philadelphia problém. Byl to hodně náročný zápas a jsem rád, že jsme získali alespoň dva body," prohlásil autor vítězné branky Stránský.

Úřadující český mistr Třinec přišel ve čtvrté minutě o obránce Galvinše, který po faulu kolenem opustil za pomoci spoluhráčů hrací plochu. Vzápětí byl vyloučen další hokejista Lausanne a Hrňa rychle využil 86 sekund trvající výhodu dvou mužů v poli. Oceláři mohli zvýšit, Chmielewského ale v závěru třetiny zastavila tyč.

Ve druhé třetině působili aktivnějším dojmem hráči Lausanne, kteří si připsali minulý týden cenný skalp Philadelphie v její přípravě před startem sezony NHL v Praze. Kváča kryl lapačkou v největší šanci hostů sólo Bertschymu, ale Genazziho střelu od levého mantinelu neviděl a puk zapadl za cinkotu tyčky do branky. Poté domácí opět přidali, Marcinko ale v úniku neuspěl.

Kváča ve 42. minutě zneškodnil pravým betonem trestné střílení Herrena. Udeřit mohlo na druhé straně, Chmielewski ale opět orazítkoval tyč. Třinec v závěru základní hrací doby vyvinul velký tlak, ale bez gólového efektu, a v úvodu prodloužení zahodil přesilovou hru. Oceláři přesto získali druhý bod díky teči Stránského po akci Vrány.

"Jsem rád za výsledek. Dává nám šanci bojovat o postup ze základní skupiny. Měli jsme dobrý začátek, skórovali jsme v přesilovce. Potom, zejména v prvních patnácti minutách druhé třetiny, jsme udělali hodně chyb a Lausanne vyrovnalo. Hrálo velmi dobře, ztížilo nám to, nedostávali jsme se do šancí," zhodnotil zápas trenér Ocelářů Václav Varaďa.

"Ve třetí třetině se hrál play-off hokej, zodpovědně v obraně. Povedlo se nám dát gól a tím získat druhý bod. Mohlo to skončit i opačně, výborně nám ale zachytal Petr Kváča a kluci bojovali. Rozhodne se příští týden, kdo půjde dál," dodal Varaďa.

Hokejová Liga mistrů - skupina D:

HC Oceláři Třinec - HC Lausanne 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Hrňa (M. Stránský, P. Vrána), 64. M. Stránský (P. Vrána, Krajíček) - 34. Genazzi (Ch. Bertschy, Vermin). Rozhodčí: Stano (SR), Hejduk - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 3702.

Sestava Třince: Kváča - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Krajíček, M. Doudera, Zahradníček - M. Stránský, P. Vrána, Hrehorčák - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - D. Kofroň, Hladonik, Adamský - Polanský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Plzeň v Zugu vedla, ale nakonec odjíždí s prázdnou

V sestavě Zugu nechyběl Kovář, který v minulé sezoně pomohl Plzni do semifinále Ligy mistrů i k bronzu v extralize. Indiáni naopak nechali doma odpočívat největší ofenzivní tahouny Milana Gulaše a Tomáše Mertla i brankáře Dominika Frodla.

Přesto vedli od 14. minuty po brance Petra Straky a v polovině utkání při Bachofnerově vyloučení zvýšil na 2:0 v přesilové hře obránce Čerešňák. Hned za 17 sekund překonal Koláře poprvé Thorell a zahájil obrat.

Ve 32. minutě při Vráblíkově vyloučení vyrovnal Simion a při Heřmanově pobytu na trestné lavici v čase 38:25 otočil stav Martschini. Patnáct sekund před koncem druhé části po Thorellově přihrávce zamířil do odkryté branky a druhým gólem v utkání zvýšil na 4:2. V závěrečném dějství ještě dovršil výsledek Langenegger.

"Na konci druhé třetiny nám Zug odskočil. Z nějakého důvodu jsme si to nechali utéct, musíme se na to podívat a rozebrat si chyby. Oni jsou kvalitní tým a dokázali to potrestat, tam se utkání zlomilo," uvedl útočník Petr Straka, který při Gulašově absenci vedl tým jako kapitán.

Hokejová Liga mistrů - skupina B:

EV Zug - HC Škoda Plzeň 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)

Branky: 30. Thorell (O. Lindberg, Schlumpf), 32. Simion (Martschini), 39. Martschini (Hofmann, R. Diaz), 40. Martschini (Thorell, O. Lindberg), 48. Langenegger (Leuenberger) - 14. P. Straka (Budík, Kodýtek), 30. Čerešňák (L. Kaňák, Indrák). Rozhodčí: Vikman, Stricker - Progin, Ambrosetti. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 4515.

Sestava Plzně: K. Kolář - L. Kaňák, Moravčík, Čerešňák, Budík, Vráblík, Pulpán, M. Houdek - Eberle, Kodýtek, P. Straka - V. Němec, Roman Vlach, Indrák - Pour, M. Heřman, Rob - Kolda, F. Přikryl, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články