Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Mladá Boleslav padla v Lize mistrů i popáté, tentokrát nestačila na Curych

Pátý zápas, pátá porážka a další zklamání z vystoupení v Lize mistrů. Mladá Boleslav nestačila v 5. kole základní skupiny na švýcarský Curych, prohrála 0:1 a z pěti duelů v evropské soutěži vytěžila jen jeden bod. O výhře hostů rozhodl Garrett Roe, který se prosadil v oslabení ve 37. minutě.

Utkání Ligy mistrů Mladá Boleslav – Curych
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Bruslařský klub šetřil řadu hráčů základní sestavy a do akce vyslal několik juniorů. Nastoupil i útočník Tomáš Knotek zapůjčený na střídavý start z prvoligové Slavie. Jednatřicetiletý kladenský odchovanec a bývalý hráč Českých Budějovic, Hradce Králové, právě Mladé Boleslavi, Karlových Varů i Pardubic vládne produktivitě druhé nejvyšší soutěži s 16 body za šest branek a 10 asistencí ze sedmi zápasů.

"Udělali jsme změny v sestavě, chtěli jsme vidět mladé kluky a také jsme chtěli rozložit síly, protože nás čeká náročný víkend. Z toho důvodu jsme nevěděli, co od zápasu čekat. Ale popasovali jsme se s tím slušně. Kluci z juniorky měli velkou motivaci a na ledě to bylo znát. Pomohli nám a odehráli hodně slušný zápas," řekl trenér Mladé Boleslavi Radim Rulík.

Curych, který ještě bojuje o postup, nastoupil prakticky kompletní. Z hvězdných jmen chyběl pouze Sven Andrighetto. V opatrné první třetině si hosté vytvořili tlak pouze v přesilové hře, za Mladou Boleslav zahrozil z dorážky Dominik Vacík.

Domácí drželi se soupeřem krok a několik slibných pokusů si vypracovali v početních výhodách. Nakonec ale právě v jedné z nich inkasovali poté, co před vlastní brankou ztratil puk při zakládání útoku Dufek a Roe pohodlně vstřelil jediný gól duelu.

V jeho zbytku se i nadále hrál vyrovnaný zápas, Mladá Boleslav se do poslední chvíle držela ve hře o body, ale další branka už nepadla. Ligu mistrů Středočeši dohrají bez naděje na postup příští týden v úterý odvetou ve Švýcarsku.

"Nakonec rozhodl jediný gól, ještě padl v naší přesilovce. Tam jsme to nezvládli. Bruslařsky jsme ale vyspělému soupeři se jmény, která hrála NHL, stačili. Hokejovost byla na jejich straně, ale my jsme se s tím popasovali slušně," dodal Rulík.

Hokejová Liga mistrů - skupina B:

BK Mladá Boleslav - SC Curych Lions 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka: 37. Roe. Rozhodčí: Pešina, Pražák – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1311.

Sestava Mladé Boleslavi: Krošelj – Jánošík, Jasečko, D. Moravec, Fillman, Šidlík, Vacík – P. Kousal, O. Najman, Lunter – J. Polák II, Fořt, A. Raška – Dufek, T. Knotek, Bernad – Grim, Bičevskis, M. Simon. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články