Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kometě vyšla odveta, výhru nad Grodnem režíroval třígólový Horký

Brnu vyšla odveta za nepovedené utkání v Bělorusku (2:4) a navrch bavila domácí fanoušky pěknými akcemi. Kometa zvládla třetí duel základní skupiny Ligy mistrů proti Grodnu po výsledku 6:2, ve kterém zářil zejména útočník Luboš Horký, autor hattricku. Jihomoravané tak mají šest bodů z devíti možných a v dalším zápase je čeká berlínský Eisbären.

Utkání Kometa Brno – Něman Grodno
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Kometa se dotáhla se šesti body na druhém místě skupiny D na vedoucí Zug, který má k dobru páteční duel s německým celkem. Kometu čeká zápas znovu doma v neděli proti Eisbären Berlín.

Do utkání lépe vstoupil běloruský celek, v jehož sestavě nechyběl český útočník Tomáš Pitule. Ve třetí minutě překonal brankáře Marka Langhamra Arťom Levša. Za necelé tři minuty ale vyrovnal po akci Radima Zohorny Horký. Vzápětí otočil stav v přesilové hře z dorážky Lukáš Nahodil, který pak ve 12. minutě připravil další gól Horkému.

V polovině utkání sice snížil v početní výhodě Arťom Kislyj, ale za 91 sekund vrátil Kometě dvoubrankový náskok trefou v přesilovce od modré čáry Juraj Mikuš. V závěrečném dějství ještě zvýraznili skóre Jan Hruška a Horký, který završil povedený večer v 58. minutě trefou z mezikruží.

Co čeká české kluby v letošní Lize mistrů? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

"Odehráli jsme výborně první třetinu, měli jsme aktivní pohyb a předváděli plno pohledných kombinací. Zaslouženě jsme ji vyhráli. Určitě ale nemůžeme být spokojeni s prostředním dějstvím, kde jsme možná pod dojmem dvoubrankového vedení přestali bruslit," řekl trenér Komety Kamil Pokorný.

"Myslím si, že hodně důležitý byl gól Juraje Mikuše v přesilové hře na 4:2. Ve třetí třetině jsme si situaci znovu zkomplikovali zbytečnými vyloučeními, ale pak jsme si už utkání pohlídali a vstřelili jsme ještě dvě branky. Jsme rádi, že se nám podařilo soupeři oplatit porážku z Grodna," dodal Pokorný.

Hokejová Liga mistrů - skupina D:

Kometa Brno - Něman Grodno 6:2 (3:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Horký (R. Zohorna, O. Němec), 8. Nahodil (Mueller, Štencel), 12. Horký (Nahodil, R. Zohorna), 34. J. Mikuš (Kašpar, J. Hruška), 49. J. Hruška (Plášek, Kašpar), 58. Horký (J. Hruška, Plášek) - 3. Levša (Grišanov), 32. Kislyj (Levša, Kryšin). Rozhodčí: Nikolic (Rak.), Pešina - Lhotský, J. Svoboda (všichni ČR). Vyloučení: 9:8. Využití: 2:1. Diváci: 3240.

Brno: Langhamer - O. Němec, J. Mikuš, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, D. Mikyska - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Kašpar, J. Hruška, Plášek - Köhler, L. Čermák, Dočekal - Horký, Nahodil, R. Zohorna. Trenéři: Zábranský, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Zdroj
ČT sport, ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články