Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hradec si na závěr smlsl na Grazu, Liberec postupové body neuhrál

Hradec Králové stvrdil postup do vyřazovací části Ligy mistrů na závěr základní skupiny H vysokým vítězstvím nad Štýrským Hradcem 7:1. Debakl rakouského celku se zrodil ve třetí třetině, kterou domácí vyhráli 5:0. Naopak Liberec postupový úkol získat tři body nesplnil. Od svého soupeře Augsburger Panther v power-play inkasoval a prohrál 2:3.

Hradec Králové - Štýrský Hradec
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Postup zajistila Východočechům už úterní výhra obhájce prvenství Frölundy. Švédský tým vyhrál v Cardiffu jasně 9:2, díky čemuž dnes mohli trenéři Východočechů v konfrontaci s posledním týmem tabulky dopřát řadě opor volno.

Domácí měli dobrý nástup a Perret ho v šesté minutě potvrdil vedoucí brankou. Ve 28. minutě sice vyrovnal King, ale to bylo ze strany hostů všechno. Ještě do druhé přestávky vrátil Hradci Králové vedení Vincour. Ve třetím dějství už se hrálo podle not domácích hokejistů.

Na střely mezi tyče ho vyhráli málo vídaným rozdílem 25:2 a oslavili ještě pět gólů. Postupně se trefili Paulovič, jenž v utkání zaznamenal i dvě asistence, Bičevskis, Kubík, Chalupa a Radovan Pavlík.

"Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, a to i s více vstřelenými góly, byť jsme je dali především ve třetí třetině. Myslím, že to kluci odehráli výborně, měli dobrý pohyb. Samozřejmě jsme šťastní, že jsme postoupili ze skupiny," řekl trenér Tomáš Martinec.

Liberec šance měl, ale nevyužil je

Zcela opačné pocity zavládly pod Ještědem. Bílí Tygři vydřeli před týdnem naději v nájezdech, ale na úkor Augsburgu mohli postoupit jen za předpokladu, že německý tým porazí v základní době.

Hosté začali lépe, když McNeill otevřel už ve třetí minutě skóre. V sedmé minutě kontroval Hudáček, a když pak Severočeši přečkali bez úhony čtyřminutové oslabení po Vlachově prohřešku, Hudáček je svým druhým zásahem poslal v čase 19:57 do vedení.

Jenže další góly už Bílí Tygři nepřidali. Liberečtí hráli v polovině zápasu znovu čtyři minuty v oslabení, hostům však pláchl Ordoš a v koncovce rozezvučel tyčku. Místo pojistky a navýšení náskoku vyrovnal v 35. minutě Sezemsky.

Bulíř a Birner mohli ve třetí třetině vrátit Liberci vedení, tlak Bílých Tygrů ale kýžený třetí gól nepřinesl. A tak domácí museli v závěru zariskovat s hrou bez gólmana, čehož využil Fraser a poslal Augsburg do vyřazovací fáze.

Výsledky hokejové Ligy mistrů

Hradec Králové - Štýrský Hradec 7:1 (1:0, 1:1, 5:0)

Branky a nahrávky: 6. Perret (Paulovič), 34. Vincour (Cingel), 45. Paulovič (Vincour), 49. Bičevskis (Miškář), 55. Kubík (M. Chalupa), 57. M. Chalupa (Čáp, Paulovič), 59. R. Pavlík (Cingel) - 28. King (Setzinger, Yellow Horn). Rozhodčí: Smetana (Rak.), Šír - Kis, D. Klouček (všichni ČR). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 2569.

Sestava Hradce Králové: Š. Lukeš - Čáp, R. Pilař, Šalda, Allen, Gaspar, Nedomlel - Poppel, Bičevskis, Miškář - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Kevin Klíma, Perret - Jergl, Kubík, M. Chalupa. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Bílí Tygři Liberec - Augsburger Panther 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 7. L. Hudáček (Birner, Bulíř), 20. L. Hudáček (Bulíř, J. Vlach) - 3. McNeill, 35. Sezemsky (LeBlanc, Valentine), 59. Fraser. Rozhodčí: Jefremov (Kaz.), Kika - Hynek, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 5733.

Sestava Liberce: Schwarz - Šmíd, Hanousek, Derner, Havlín, Knot, Kolmann - L. Hudáček, Bulíř, Birner - Lenc, Filippi, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, A. Musil, J. Vlach. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články