Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hradec Králové ztratil v Lize mistrů dvoubrankový náskok a ze Švédska veze těsnou porážku

Hradec Králové prohrál v úvodním osmifinálovém zápase Ligy mistrů na ledě Färjestadu 3:4. Východočeši vedli ve 31. minutě 3:1, ale domácí ještě ve druhé třetině vyrovnali a ve 45. minutě rozhodl o výhře švédského šampiona v přesilové hře obránce Joel Nyström. Odveta se hraje za týden.

"Ve druhé třetině jsme za stavu 3:1 udělali několik špatných rozhodnutí a soupeř vyrovnal. Ve třetí části jsme chtěli být silní, ale inkasovali jsme v oslabení a o gól jsme prohráli. Myslím si ale, že jsme hráli dobře a věřím, že doma vyhrajeme," řekl asistent trenéra Hradce Králové Petr Svoboda.

Domácím se vydařil vstup do utkání. Již ve 3. minutě dostal ideální přihrávku na útočnou modrou čáru Nygard, zbavil se Pilaře a překonal brankáře Růžičku.

Východočeši ale rychle odpověděli. Lalancetteova šance ještě gólem neskončila, ale z další akce vyrovnal McCormack. Färjestad vedl jen 74 sekund.

Při hradecké přesilové hře se do velké šance dostal Nygard, Růžička ale jeho brejk zlikvidoval. Oba týmy pak nevyužily další početní výhody a ve 25. minutě se hosté dostali do vedení.

Štohanzlovi ke gólu pomohl chybující brankář Tomkins, jenž si srazil nahození ze středního pásma vyrážečkou za svá záda.

V polovině utkání Hradec vedl již 3:1. Kapitán Smoleňák vybojoval puk v útočném pásmu a Doležal oslavil svůj první zápas v hradeckém dresu po příchodu z Českých Budějovic gólem.

Již o 21 sekund později snížil Nilsson a odstartoval tlak domácích. Následně vyrovnal po Göranssonově střele chytrou tečí Elie a jen díky Růžičkovi se poté Färjestad nedostal i do vedení.

Ve třetí třetině ale hradecký brankář po několika dobrých zákrocích inkasoval, když jej v přesilovce překonal Nyström. Vyrovnat se již hostům nepodařilo.

Färjestad BK - Hradec Králové 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Nygard (Aslund), 31. Nilsson (Ejdsell, Lindqvist), 34. Elie (Göransson), 45. Nyström (Lindqvist) - 4. McCormack, 25. Štohanzl (Jank), 31. Doležal (Smoleňák). Rozhodčí: Stricker (Švýc.), Christensen (Dán.) - Almerstedt, Jonsson (oba Švéd.). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 1637.

Färjestad: Tomkins - Pokka, Lindroth, Nyström, Göransson, Tornberg, Bergqvist, Berglund - Aslund, Elie, Nygard - Lindqvist, Ejdsell, Nilsson - Viksten, Johansson, Lawner - Lundh, Westfält, Jakobsson. Trenér: Tomas Mitell.

Hradec Králové: J. Růžička - McCormack, Jank, Blain, Pilař, F. Pavlík, Rosandič, Piegl - Zachar, Lev, Okuliar - Jergl, Lalancette, Kevin Klíma - Kelly Klíma, Cingel, R. Pavlík - Doležal, Štohanzl, Smoleňák. Trenér: Tomáš Martinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články