Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hradec Králové si v Berlíně otevřel střelnici a play-off Ligy mistrů ho nemine

Po dvou třetinách prohrávali, ale v závěrečném dějství zatížili hokejisté Hradce Králové konto Eisbärenu Berlín pěti brankami a po vítězství 7:3 postoupili v Lize mistrů do play-off. Dvěma brankami a asistenci se v dresu Mountfieldu blýskl obránce Jérémie Blain, gól a dvě nahrávky přidali Aleš Jergl a Kevin Klíma.

Hokejisté Hradce Králové se radují z vítězství
zdroj: ČTK autor: Taneček David

"Stále jsme věřili, že můžeme vyhrát. Ve třetí třetině jsme měli spoustu energie, vyhráli jsme ji 5:0 a jsme šťastní, že jsme to dokázali," řekl asistent trenéra Hradce Králové Petr Svoboda.

Eisbären v sestavě s českým útočníkem Barinkou nastoupil k zápasu jen den po přípraveném utkání s týmem NHL San Jose, kterému podlehli 1:3.

Východočeši byli v první třetině střelecky aktivnější, vypracovali si několik slibných šancí, ale gólově se prosadili domácí. V čase 19:36 otevřel skóre pohotovou dorážkou nejproduktivnější hráč Berlína v LM Boychuk.

Jak se Eisbärenu vydařil závěr první části, prosadil se i na začátku druhé třetiny. Ve 22. minutě zvýšil na 2:0 po rychlém protiútoku White. Hradečtí poté přežili první oslabení a následně Veselý také po rychlém protiútoku snížil.

Ve 34. minutě se však dostal za obranu Mountfieldu Boychuk a překonal Růžičku v hradecké brance potřetí. Hostující tým dvoubranková ztráta nepoznamenala a dokázali se vrátit do hry. Ještě ve druhé třetině snížil kapitán Smoleňák a ve třetí části obránce Blain dvěma góly posunul český tým do vedení.

Hra úřadujícího německého šampiona se následně zřejmě i kvůli únavě z úterního zápasu proti Sharks rozpadla a Hradec Králové pokračoval v pohodové cestě za výhrou a postupem. Finského brankáře Markkanena překonal střelou zpoza brankové čáry Klíma a následně se trefil i Cingel.

Domácí poté mohli snížit při dvouminutové přesilovce pět na tři, Růžičku ale počtvrté nepřekonali. Naopak hosté se prosadili 52 sekund před koncem v početní výhodě.

Eisbären Berlín - Mountfield Hradec Králové 3:7 (1:0, 2:2, 0:5)

Branky a nahrávky: 20. Boychuk (Clark), 22. White (Fiore), 34. Boychuk (Mauer) - 28. Veselý (Lalancette, Kalina), 38. Smoleňák (Cingel), 47. Blain (Kevin Klíma), 49. Blain (Jergl), 53. Kevin Klíma (Jergl, Blain), 54. Cingel (Lev, Smoleňák), 60. Jergl (Okuliar, Kevin Klíma). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Schukies - Gerth, Merten (všichni Něm.). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 3108.

Sestava Hradce Králové: J. Růžička - Blain, Nedomlel, McCormack, Kalina, Čáp, Jank, Piegl - Veselý, Lalancette, Zachar - Lev, Cingel, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Okuliar - Pajer, Štohanzl, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články